Därför tycker inte Lars Lerin om att åldras – smärtsamma tvivlet om sitt utseende: ”Kan ju inte göra något åt det”

Lars Lerin är en av våra absolut största konstnärer och den senaste tiden har han synts allt flitigare i rutan.

Men att stå i rampljuset har inte bara fördelar. Nu berättar Lars Lerin om utseendehetsen och tvivlet på sitt utseende.

– Det är fasen inte lätt, säger Lars Lerin till Nöjeslivet.

Konstnären och tv-profilen Lars Lerin har verkligen tagit sig in i svenska folkets hjärtan och där har han fått en mycket speciell plats.

I tv-program som ”Lerins lärlingar” och ”Vänligen Lars Lerin” har hans vänliga framtoning och varma utstrålning verkligen lyst igenom.

Tidigare hade svenska folket lärt känna Lars Lerin genom hans konst men genom tv-programmen har tittarna fått lära känna honom på ett annat plan och en sak är säker, det spelar ingen roll vem du är eller vart du kommer ifrån. Lars möter alla med samma respekt.

Genom tv-rutan har svenska folket även lärt känna Lars Lerins familj.

Maken Junior och deras barn har dykt upp då och då och har charmat svenska folket minst lika mycket som Lars själv har gjort genom åren.

Lars Lerin
Foto: SVT

Då har Lars Lerin på Lofoten premiär

Efter årsskiftet är Lars Lerin aktuell med ett nytt tv-program, denna gång på Lofoten i Norge.

Lars Lerin kom till Lofoten i februari 1978. Planen var att han skulle måla för glatta livet, men väl där möter han också kärleken och blir kvar i hela tolv år.

Trots att han flyttade därifrån för 15 år sedan så är det en plats han aldrig riktigt kan släppa.

”Det var där han fann sin väg i konsten och måleriet och det var där han hittade sin första kärlek. Under 13 år bodde Lars på Lofoten tillsammans med sin stora kärlek men till slut trasade han sönder relationen och förlorade även sig själv på grund av sitt beroende av alkohol och tabletter”, skriver SVT på sin hemsida.

I den nya programserien som börjar sändas den 9 januari 2024 kommer Lars Lerin resa tillbaka till Lofoten med en grupp människor som är nya för både honom och för varandra. Dessa människor har precis som Lars Lerin också haft ett missbruk och på resan kommer de inte bara att prata om sin personliga resa till ett liv fritt från droger, de ska såklart måla lite också.

Lars Lerin om att åldras

Men det är inte det enda som händer under 2024. Det är nämligen året då Lars Lerin fyller 70 år.

När Nöjeslivet får en pratstund med Lars över telefon berättar stjärnan att han inte tar helt lätt på åldrandet.

– Det känns ju helt absurt, vet du … Jag tycker åren har gått så himla fort. Man fattar inte att man är i den åldern på något vis och det är livets stora gåta, säger han till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– När man slutar skolan känns det som att man har hela livet framför sig och nu, när åren har gått så. Ja, då känns det som att tiden går både långsamt och fort på något konstigt sätt. Det är någonting jag aldrig kommer underfund med.

På frågan om Lars upplever en åldersnoja, eller rädsla för döden, svarar han:

– Ja, det är liksom livets stora tragedi … att det tar slut en dag.

Rädslan kommer sig av att Lars Lerin har fyra små barn tillsammans med maken Junior. Barn som han så gärna vill se växa upp, säger han till Nöjeslivet.

– Jag vill gärna vara kvar så länge som möjligt, särskilt med barnen. Jag hoppas att jag får vara med så länge att jag hinner se dem växa upp. Men så är det ju så, man vet aldrig vad som händer, säger han till Nöjeslivet.

Men hittills har han hälsan i behåll. Däremot finns det annat som grämer honom. Att fylla 70 år och stå i rampljuset är inte helt enkelt.

Lars Lerin om utseendefixeringen

Lars jobbar i en utseendefixerad bransch och på frågan om han känner av den pressen, svarar han:

– Jag har inte fått kommentarer från andra men tänker på det själv.

Framförallt jämför han sig med andra föräldrar.

– Jag kan inte låta bli att jämföra mig med andra föräldrar i skolan, att de är mycket yngre. Jag tycker att det är plågsamt att man förändras när man blir äldre, det är inte kul och så fåfängt. Man kan ju inte göra någonting åt det, säger han till Nöjeslivet och tillägger:

– Redan i tonåren börjar utseendefixeringen, det tillhör det mänskliga på något vis det där med att man kollar sig i spegeln och jämför sig. Det är fasen inte lätt.

Du är ljuvlig, precis som du är Lars.

Exit mobile version