Efter alla år i tv-rutan – Per Morbergs tårar efter karriärsbeskedet: ”Jag tycker att jag är…”

Per Morberg har under flera år synts i tv-rutan som kock i ”Vad blir det för mat” i TV4.

Men nu avslöjar han längtan och känslorna efter att ta nästa steg i karriären och återvända till skådespelaryrket.

– Man blir sugen och jag gråter en skvätt och så där. Jag tycker att jag är så mycket skådespelare, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”, enligt Expressen.

Per Morberg har inte bara talang för skådespelaryrket utan han har även synts i flera matprogram, bland annat i sitt egna ”Vad blir det för mat” men också jurymedlem i Sveriges Mästerkock.

Numera har han inte längre något samarbete med TV4, utan spelar in eget producerat matprogram i hans lyxhus i Västindien.

Men även om han har friare händer i sitt arbete som kock, är det något annat som saknas.

Per Morberg berättar om känslomässiga karriärsbeslutet. Foto: Wikkicommons/Mattias Blomgren

Per Morbergs tårar för yrket: ”Har inte lämnat det”

Per Morberg som också har en skådespelarkarriär, avslöjar att han saknar yrket så mycket att han fällt tårar om det.

Han kommer bland annat att spela holländsk läkare i en kommande serie, något som han ser väldigt mycket fram emot.

– Jag har inte lämnat det. För mig är jag i första hand skådespelare, alltid. Ge mig en bra roll i ett bra sammanhang, så gör jag det på en gång, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”, enligt Expressen.

Per Morberg: ”Man blir sugen”

Och det var efter att ha sett dokumentären om Krister Henriksson, som Per Morberg blev extra emotionell för sitt yrke som skådespelare.

– Det ligger där och kokar hela tiden. Jag såg det fina porträttet av Krister Henriksson häromdagen, man blir sugen och jag gråter en skvätt och så där. Jag tycker att jag är så mycket skådespelare, säger han.

Per Morbergs berättar hur dokumentären om Krister Henriksson fick honom att fälla tårar över skådespelaryrket. Foto: TV4

Döttrarna har gått i pappas fotspår

Även hans fyra döttrar som han har tillsammans med hustrun Inese, har gått i pappas fotspår.

– Allihopa är ju i den här branschen. Tre är i Los Angeles nu och gör saker, och en har kommit in på filmskola där och så. De har hamnat i det där. ”Skaffa er riktiga jobb”, sa jag till dem, men de gör inte det, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”, enligt Expressen.

Härligt att du känner sån passion för ditt yrke Per! Du är en fantastisk kock och skådespelare! Tryck på gilla-knappen om du håller med!

 

Läs mer om...