John Lundviks svåra kollaps – efter vinsten i Melodifestivalen: ”Var helt färdig”

John Lundvik om hans kollaps. Foto: TT/SVT

Under sex veckor befinner sig Sverige i en bubbla när Melodifestivalen drar igång. Men för artisterna är de veckorna ingenting i jämförelse med den tid de lagt ner för förberedelser med psykisk och fysiska påfrestningar.

För John Lundvik blev det en totalseger med sin låt ”Too late for love” när han vann både svenska folkets hjärtan men också internationella jurygrupperna.

Men när kamerorna hade släckts gick luften ur och kollapsen var nära.

När han gästade Skavlan berättade han om den tuffa tiden efter sändningen av Mello-finalen.

– Dagen efter så skulle jag upp klockan åtta, efter efterfesten, för då är det ett program som ska spelas in som heter just ”Dagen efter”, som handlar om hur det känns dagen efter, berättar John Lundvik, och får publiken att börja skratta.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Kom hem till familjekaos

Men för en vinnare som precis tagit hem Sveriges störa underhållningsprogram väntar ingen vila. Efter de obligatoriska intervjuerna väntade ett efterlängtad besök hemma hos familjen.

Men som småbarnspappa blir det ingen lugn stund, inte ens för en stjärna.

– Efter det kommer man hem till en tvååring, en fyraåring och en sambo. ”Pappa!” Och då sa min kropp: ”Vänta lite nu”. Så jag sa till min sambo och mina barn: ”Jag går och vilar en lite stund”, säger John Lundvik i ”Skavlan”.

FOTO: SVT/Stina Stjernkvist

John Lundvik: ”Jag var helt färdig”

Det blev inte bara en stunds vila berättar John.

– 24 timmar senare så vaknar jag upp och insåg att jag har sovit ett dygn. Jag var helt färdig, säger han.

Tur att det är en tid kvar tills Eurovision John så att du hinner vila upp dig! Tryck på gilla-knappen för att skicka styrkekramar till enastående John Lundvik!

Exit mobile version