Lasse Berghagen fick sitt hjärta krossat när bäste vännen Magnus Härenstam dog – orden om saknaden

Lasse Berghagen blev förkrossad när bäste vännen Magnus Härenstam gick ur tiden.
– Jag har inte ord nog att berätta vilken bra människa det var, säger Berghagen i ”Sista ordet”.

Det finns ett ordspråk som säger att goda vänner är som stjärnor: man ser dem inte alltid, men man vet att de alltid finns där.

Nu är både Lasse Berghagen och Magnus Härenstam ur tiden. Två stjärnor som fortfarande lyser upp vår stjärnhimmel via sina fantastiska kulturskatter som de båda lämnade kvar på jorden.

I TV3-programmet ”Sista ordet” som sändes under söndagskvällen intervjuades Berghagen av Mark Levengood.

Där berättar den forne allsångsledaren att hans viktigaste vän i livet var Härenstam.

– Egentligen finns det bara en person som var mig så nära och så kär, och betydde så mycket för mig. Det var Magnus Härenstam, säger Lasse Berghagen i ”Sista ordet” och fortsätter:

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Berghagen intervjuas av Mark Levengood i ”Sista ordet”. Foto: Viaplay

– Vi träffades av en slump. Jag jobbade på Bacchi Wapen med en krogshow, och han och Klasse Möllberg kom ner. Träffade honom första gången. Vi blev kompisar direkt han och jag. Det var som om han hade stått runt hörnet och väntat på att jag skulle komma. Och sen var vi verkligen polare. Ända till när han gick bort. 

Betydelsen av vännerna som stöttade varandra var enorm.

– Jag har nämnt det en del när jag skrivit böcker och så där, vad han betyder för mig. Han var en väldigt rak person och väldigt uppriktig och sa alltid vad han tyckte. Det tyckte jag var väldigt skönt faktiskt. Jag visste alltid var jag hade Magnus, säger Berghagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

2001-10-01. TV-programet Jeopardy fyller 10 år. Bilden: Programledaren Magnus Härenstam spexar i TV-studion. Han rättar till flugan. Foto: Mark Earthy/TT

När skådespelaren gick bort den 13 juni 2015 uppstod ett stort tomrum hos Berghagen.

– Det kändes väldigt tomt, för att vi, förutom att vi då spelade ihop och umgicks familjevis, så spelade vi golf ihop, reste mycket tillsammans till England och. Det kändes väldigt tomt och känns fortfarande väldigt tomt. Jag känner fortfarande en sorg över att han inte finns där, att jag inte kan: ”Hej, Mackan”. Han var… jag har inte ord nog att berätta vilken bra människa det var, säger Berghagen.

Lasse Berghagen gick ur tiden den 19 oktober 2023. Han blev 78 år.

”Sista ordet” finns att se på Viaplay.

Evigt saknade, aldrig glömda. Tack för allt, Lasse och Magnus.

Exit mobile version