Lill Lindfors ödesbesked – då drar folkkära stjärnan sig tillbaka för gott: ”Jag kom fram till…”

I decennier har hon stått på scenen och underhållit oss med sin magiska stämma.

Lill Lindfors är stjärnan som har charmat svenska folket och blivit en av landets mest uppskattade och älskade artister.

Men efter många år i rampljuset delar stjärnan med sig av ett besked om framtiden, och när hon kan tänkas dra sig tillbaka.

Få personer har lämnat så stort avtryck på den svenska underhållningsbranschen som Lill Lindfors har gjort.

Hon är stjärnan som har gjort allt.

1966 fick vi se henne stråla tillsammans med Svante Thuresson när de tillsammans vann hela Melodifestivalen med bidraget ”Nygammal vals”.

När de väl tog sig hela vägen till Eurovision var Lill Lindfors och Svante bara en hårsmån från vinst.

Duon kammade hem en andraplats i tävlingen och det är med stor värme som Lill Lindfors ser tillbaka på samarbetet i Mello med Svante.

– Det känns alltid som nyss när man pratar om minnen. Det var stort för oss att åka till Luxemburg. Men vi fick inte spelat in plattan först tillsammans då vi var på olika grammofon bolag. Jag fick sjunga in den med Östern Warnebring och Svante med Ulla Hallin, har Lill tidigare sagt till Nöjeslivet.

Svante Thuresson, Lill Lindfors
Lill Lindfors ser varmt tillbaka på vinsten för 60 år sedan. Foto:Olle Lindeborg / TT /

Lill Lindfors älskar åldrandet

Men det är förstås långt ifrån det enda älskade Lill Lindfors har gjort under sin storslagna karriär.

Förutom att vinna just Mello har hon även programlett Eurovision, spelat en rad sketcher och stått på landet största scener i decennier.

Ja, denna numera 83-åriga stjärnan har hunnit med mer än många andra under sin karriär.

Och att ha just blivit äldre i rampljuset är ingenting som stjärnan har några problem med.

Lill Lindfors älskar åldrandet och har tidigare berättat för Nöjeslivet att hennes ”ålder” varierar för varje dag som går.

STOCKHOLM 20160614 På tisdagen presenterades årets artister i Allsång på Skansen. Lill Lindfors är en av dem som kommer att stå på Sollidenscenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20160614 På tisdagen presenterades årets artister i Allsång på Skansen. Lill Lindfors är en av dem som kommer att stå på Sollidenscenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Åldern säger ju ingenting om en människa. Åldern säger ju bara att jag varit med i en viss tidsperiod och alla åldras olika. Idag känner jag mig som 59 år, kanske 62 år, sa Lill Lindfors då.

I samma intervju från 2020 meddelade stjärnan att det då fanns inga planer på att dra sig tillbaka och lägga karriären på hyllan.

– Nej det finns inga planer på att lägga ner helt. Det är viktigt att hålla sig vital. Dock skulle jag vilja spendera mer tid med människor i min egen ålder, innan vi måste ses i himlen, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

– Jag försöker avsätta tid mellan jobben för att umgås med de jag tycker om. Det är viktigt att säga vad man tycker om sina nära och kära, innan det kan vara försent.

LÄS MER: Lill Lindfors har fått nog – sätter ner foten mot åldersfixeringen en gång för alla: ”Sluta med det”

Då drar sig Lill Lindfors tillbaka för gott

Men några år senare låter tonerna lite annorlunda.

I en intervju med Femina ifrån början av 2023 berättar Lill Lindfors att hon inte vill ge upp artistkarriären helt, men medger att det finns faktorer som gör att hon vill dra ner på tempot och slutligen dra sig tillbaka helt.

För tidningen berättar Lill att hon vill ta tillvara på all tid hon får med sina nära och kära.

Det är viktigt för stjärnan att jobbet inte tar över och så småningom vill hon jobba mindre för att få tid med familjen.

Lill Lindfors. Arkivoto: Berit Roald / NTB / TT
Lill Lindfors. Arkivoto: Berit Roald / NTB / TT

– Det tilltalar mig inte att göra något stort. Jag slås mer av tanken på om jag ska pensionera mig för att hinna leva ett annat liv också. Jag vill umgås mer med min dotter, mitt barnbarn och gamla vänner. Jag har kajkat så mycket mellan platser och jobb. Jag vill vara mer tillgänglig, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det är klart att det finns tankar som rör sig kring döden. Att det plötsligt finns en begränsad tid. Men jag kom fram till häromnatten att jag ska leva tills jag är 92. Mamma blev 92 och pappa hade också blivit gammal om han inte hade ramlat.

LÄS MER: Lill Lindfors dotter Petronella Wester har vuxit upp – detta gör hon i dag

Härliga Lill Lindfors! Vi vill såklart bara se mer av dig, men förstår att du vill få mer tid med familjen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.