Malin Berghagens nya beslut – efter läkarens gripande ord om pappa Lasse: ”Rysning”

Lasse Berghagen ligger nedsövd, detta till följd av komplikationer från en hjärtoperation.

Nu berättar dottern Malin Berghagen om läkarens ord.

Under sommaren har folkkäre Lasse Berghagen, 78, kämpat med sin hälsa och tvingats ställa in flera åtaganden.

Han har åkt in och ut på sjukhus och i slutet på augusti rapporterade Aftonbladet att Lasse åter igen låg inne på sjukhus.

Denna gång hade Lasse en infektionskänsla i kroppen, något som visade sig stämma då han hade en bakterie i ena hjärtklaffen.

Lasse Berghagen ligger nedsövd

I en ny intervju med Aftonbladet berättar dottern Malin Berghagen att Lasse nu genomgått en stor hjärtoperation och legat nedsövd i över en vecka. Detta på grund av komplikationer efter operationen.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, säger dottern Malin Berghagen till Aftonbladet.

I samma intervju berättar Malin att läget är stabilt, men kritiskt.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut.

Malin och Lasse Berghagen
Foto: Tv4/ Privat

LÄS MER: Kristin Kaspersens känslosamma ord om Lasse Berghagen – efter folkkäre stjärnans kamp på sjukhus

Malin Berghagens nya beslut efter läkarens ord om Lasse

Malin är aktiv på sin blogg och har under Lasses sjukdomsperiod uppdaterat flitigt om Lasses hälsa och familjens stora oro.

I ett nytt inlägg på bloggen beskriver hon hur hon under mamma Lill-Babs sjukdomsperiod inte kunde äta någonting alls, men att läkaren som tar hand om Lasse fick henne att tänka till.

”Det var något läkaren sa första dagarna efter pappas operation. Han sa: ’Er pappa har fått av ren tur (operationen fick ett tidigarelagt datum) en av våra absolut bästa hjärtkirurger. Han har absolut den bästa vården med allt som kan stötta hans kropp för återhämtning. Nu får vi bara hoppas att pappas 78-åriga fysiska form är så bra att den också kan göra sitt för att det här ska gå åt rätt håll (vilket det gjort)´. Hans ord gick som en rysning genom hela mitt kropp”.

Läkarens ord fick henne att tänka till hur hon ville att en läkare ska tala till hennes barn, om det skulle hända henne någonting någon gång.

”Så till skillnad från mammas tid av sjukdom då oron precis som nu var stor, och till skillnad från mina ibland behov av att tröstäta något under tid av stress fick hans ord verkligen mig att känna att om jag någonsin blir allvarlig sjuk eller råkar ut för en olycka ska mina barn få höra ´Tack vare att er mammas fysiska form är så bra stödjer den henne i hennes läkning’.

LÄS MER: Malin Berghagen om pappa Lasse Berghagens tuffa kamp på sjukhuset – nya beskedet: ”En kritisk situation”

”Gäller mer än någonsin”

Malin skriver vidare att hon är orolig med att hon försöker ta hand om sig själv för att orka vara stöttning för andra.

”Ofta när anhöriga är sjuk är det lätt att vi slutar tänka på oss själva för att fokusera på den som är sjuk eller vår familj. Tillslut har vi själva ingen kraft kvar. Den klassiska uttrycket ” sätt på dig syrgasmasken först och sedan barnen” gäller mer än någonsin här”, skriver hon i inlägget.