Mark Levengood bryter tystnaden om Jonas – nya känslosamma orden efter skilsmässan: ”Han är…”

Det har gått lite mer än ett halvår sedan Jonas Gardell och Mark Levengood skilde sig.

Nu bryter Mark Levengood tystnaden om exet Jonas.

Det var i början på januari som paret Jonas Gardell, 59, och Mark Levengood, 59, lät meddela att de går skilda vägar.

Paret som utan tvekan varit ett var landets mest omtyckta par har vandrat sida vid sida sedan 80-talet. Men på grund av juridiska skäl dröjde det fram till 2011 innan de gifte sig med varandra.

Jonas och Marks kärlek blomstrade i över trettio år och fick två barn ihop, men nu har kärlekssagan tagit slut.

STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Mark Levengood och Jonas Gardell skilsmässa

I januari meddelade paret att de två separerar.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder”, skrev Gardell då i ett uttalande på Instagram.

Även Mark skrev om separationen i sina sociala kanaler, och tryckte även han på att paret kommer fortsätta att vara gifta.

”Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta” skrev Mark Levengood på Instagram.

Till en början sade båda parter att de inte skulle skiljas. Men i juni 2023 kom ett nytt besked.

Enligt Aftonbladet ska paret ha ansökt om skilsmässa den 19 juni och under gårdagen kom beslutet att parets ansökan om äktenskapsskillnad har beviljats.

Paret bekräftade senare beslutet.

– När Mark och jag oväntat separerade försvann min framtid. Varje bild eller vision jag haft om framtiden har innehållit Mark och nu är han borta, säger en märkbart dyster Jonas Gardell i Amelia.

Jonas Gardells om framtiden utan Mark

När Jonas nyligen mötte tidningsdrottningen Amelia Adamo bekräftar han för henne att han fortfarande är väldigt ledsen.

– Skilsmässa ska vara sorgligt och om det inte är sorgligt att skiljas hade det varit ännu sorgligare. Men jag vill inte gå in i de där mörka ältande rummen och bli bitter. Vi var så unga när vi träffades och kanske behöver vi båda undersöka hur det är att leva ett annat liv, säger han.

Mark har hållit en lägre profil, men nu uttalar sig även han om sin ex-partner.

Mark bryter tystnaden om Jonas

I ett inlägg på Instagram berättar han att han varit och sett premiären av Jonas Gardells nya föreställning ”Man får inte leva om sitt liv” på Intiman i Stockholm.

”SÅ fint. Och vackert. Och fruktansvärt roligt. Helt fullsatt, man bör nog skynda om man vill skaffa biljetter”, skriver han och tillägger:

”På ett personligt plan vemodigt över allt fint som varit, men blandat med så mycket glädje och tacksamhet.
Han är fin, han.”

Mark Levengood
Foto: Instagram, Tv4

Stöttas i kommentarsfältet

I kommentarsfältet är det många som är imponerade över att de två, trots att de valt att lägga kärleken på hyllan, stöttar varandra.

”Så fint att se att ni stöttar varandra . Som jag brukar säga: När du ska möta det nya, gör det med ryggen först så du hinner vinka av det gamla”, skriver en person.

”Blir glad att se er tillsammans”, skriver en annan.

”Ni två, så fina mot varandra, ett föredöme”, skriver en tredje.

Vi kan inte göra annat än att hålla med. Ni är förebilder, båda två.