Nya beskedet om Lasse Berghagen – dottern Malin bryter tystnaden: ”Samma dag som pappa opererades…”

Det var i slutet av augusti som beskedet kom att folkkära artisten Lasse Berghagen blivit inlagd på sjukhuset.

Sedan dess har familjen gett få uppdateringar kring hur det står till med Lasse som fortfarande befinner sig på sjukhus.

Men nu bekräftar dottern Malin att hon lämnat landet och åkt till en mycket speciell plats.

”Jag behövde den här resan av många skäl”, skriver hon på sin blogg.

Under sommaren skulle Lasse Berghagen ha medverkat vid Visfestivalen i Västervik när han fick ställa in i sista sekund.

Stjärnans dotter, Malin Berghagen fick närvara i sin pappas ställe och meddelade samtidigt att Lasse blivit inlagd på sjukhus.

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas, förklarade dottern Maria Berghagen då för Aftonbladet 

Efter en tid tycktes läget stabilt och Lasse kunde återvända hem för att återhämta sig.

Lasse Berghagen i det förinspelade "Vilket liv"-avsnittet. Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Lasse Berghagen i det förinspelade ”Vilket liv”-avsnittet. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Men snart kom ett nytt besked.

Berghagen fick ännu en gång ställa in ett evenemang och berättade att han behövde uppsöka vård igen.

– Det blev inget av för mig med det. Så därför är jag här nu på sjukhuset och så får vi se om de kan fixa till det. Nu får jag penicillin och sedan har de en överblick på mig med EKG och sådant. Så jag får lösa korsord och läsa böcker och ta det lugnt. Men de tar verkligen väl hand om mig och rent psykiskt mår jag jättebra. Jag har inte heller någon värk någonstans. Så jag är glad, berättade han från sjukhuset.

Lasse Berghagen nedsövd efter operation

Läget blev allt mer allvarligt och ett par dagar senare bekräftade dottern Malin att Lasse blivit nedsövd efter komplikationer vid en operation.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, berättade dottern Malin för Aftonbladet.

Sedan dess har familjen gett små korta uppdateringar kring hur det står till med Lasse.

STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen aktuell med biografin Hej Livet! Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen aktuell med biografin Hej Livet! Foto: Henrik Montgomery / TT

Under slutet av förra veckan meddelade dottern Malin tillsammans med sin syster Maria, och Lasses fru Eva att läget tycktes vara bättre.

”Nu ska jag åka till pappa på sjukhuset och peppa lite. Små små steg gör han våra pappa tillbaka till oss som älskar honom.  Kanske min glänsande ”ungdomliga” hy ( Linn och Love trix liksom) kan få honom att pigga på sig lite”, skrev hon på sin blogg och fortsatte:

”Livet hörni… En dag i taget. 
Kram på er!”.

LÄS MER: Kristin Kaspersens känslosamma ord om Lasse Berghagen – efter folkkäre stjärnans kamp på sjukhus

Malin Berghagens nya ord om pappa Lasse Berghagen

Nu ett par dagar senare bryter Malin Berghagen återigen tystnaden.

På sin blogg berättar Malin att hon och halvsystern Kristin Kaspersen har åkt på resa utomlands.

Men att bege sig utomlands var inte ett lätt beslut.

”Solen går ner i väster på den ö jag besökt så många gånger. Jag står stilla och betraktar det vackra. Jag trodde aldrig jag skulle komma iväg hit. I tisdags var planen fortfarande att Kristin skulle åka själv och vi hade lagt upp en struktur med de ledare i yoga som redan fanns på plats. Så har mina senaste tre veckor varit. Struktur, ”ifall att ” planering har varit en del av min dag. Att jag även fick kristallsjukan igen samma dag som pappa opererades har gjort att livet känts … vingligt på många sätt”, skriver hon på sin blogg och fortsätter:

”Men så började allt bli stabilare på hemma plan och kristallerna la sig till rätta igen och jag vågade ta beslutet att åka. Med vetskapen att Rhodos ligger bara 3,5 timme bort med flyg. Men på planet kom paniken i vågor. Gjorde jag rätt val? Människor runt omkring mig och de med kunskap sa ja. Så jag beslutade att lita på dem och ha tilliten”, skriver hon.

Malin Berghagen
Foto: TV4

LÄS MER: Malin Berghagens nya besked från sjukhuset – så mår Lasse Berghagen nu: ”Vår pappa…”

Malin Berghagens löfte till pappa Lasse Berghagen

Resan som var inplanerad sedan en tid tillbaka, beskriver Malin som ett avbrott hon verkligen behövde.

”Dom där hemma har nog rätt. Jag behövde den här resan av många skäl. Yoga som stärker och lugnar mig, kvinnorna som utstrålar liv och precis som jag och Kristina är här för att återhämta kraften, minnen av pappa och våra äventyr här, Kristin som kramar om, en okänd kvinna lägger sin hand på min axel när hon passerar… den grekiska maten, luften och havet. Och tacksamheten sköljer över mig”, skriver hon i ett inlägg på sin blogg.

Hon avslutar inlägget med att rikta sig direkt till sin pappa med ett löfte om att nästa resa kommer bli med honom.

”Jag ser in i solnedgången… Nästa år ska jag vara här med dig pappa. Det lovar jag. Nej det BESTÄMMER vi!!”, skriver hon.

Vi tänker på dig kära Lasse och hela familjen! All vår kärlek till er!