Olle Jönsson på jakt efter ny sångerska – efterlyser talang som vill ta ton med Lasse Stefanz: ”Spännande”

Foto: Magnus Andersson, TT / Instagram

Lasse Stefanz ger sig ut på höstturné och går därmed ut med en oväntad efterlysning.

Bandet söker nämligen en ny sångerska i varje hamn.

Det går inte att prata om svenska dansband utan att nämna Lasse Stefanz.

Med 37 låtar som hamnat på Svensktoppen och ett 40-tal album har de absolut blivit ett av våra allra största dansband.

Bandet började sin resa redan på 60-talet och är aktiva än idag.

Under sommaren medverkade bandet i Allsång på skansen och inför framträdandet fick Nöjeslivet ett snack med sångaren Olle Jönsson.

– Det är lite konserter, lite danser och stadsfester. Så det är fullt upp. Efter 56 år så är man ju lite så att man längtar efter sommarturné, för det har ju varit en del av ens liv alltid, berättade han då.

Lasse Stefanz ord om ”De sista ljuva åren”

En av bandets låtar som kommit att etsa sig fast lite extra hos svenska folket är definitivt duetten ”De sista ljuva åren” som Olle sjunger med Christina Lindberg.

Låten blev en riktig superhit 1989 och stannade på Svensktoppen i hela 65 veckor.

– Christina var ung när vi spelade in den låten, bara 19 år. Lasse Stefanz hade firat 20- årsjubileum, men låten blev som tändvätska för oss alla. Sedan dess har Christina släppt sexton egna plattor och gjort sig en karriär på egen hans, säger Olle till Nöjeslivet.

Under 2002 utsåg Sveriges Radio till ”Tidernas svensktoppslåt”.

Men det var länge sedan som Olle Jönsson sjöng duett med Christina och när bandet nu ger sig ut på höstturné söker bandet en ny sångerska, en ny Christina Lindberg.

– Det har ju blivit en ensamlåt för mig, ibland har jag kanske plockat upp någon ur publiken. Men det kan ju alltid bli himmel eller helvete, säger Olle Jönsson till Nöjeslivet.

Lasse Stefanz efterlyser ny sångfågel

Planen är att hitta en ny sångfågel i varje stad som bandet besöker på turnén.

– Det ska bli jätteroligt och spännande, det kommer ju bli en i Uddevalla och en i Stockholm, säger Olle.

”Om du gillar Lasse Stefanz samt att sjunga och uppträda så är det här den rätta utmaningen för dig! Att söka är jätteenkelt, du fyller i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, anger i vilken stad och datum som du skulle vilja vara med samt skriver några korta rader om varför just Du ska få chansen att sjunga med Lasse Stefanz. Har du en anledning som har med musik och uppträdande att göra så skriv gärna om det, men det är inget krav”, skriver Lasse Stefanz på hemsidan.

Men att ställa sig med Lasse Stefanz på scenen och sjunga en sådan hyllad duett är ingen enkel uppgift, Olle själv tror att det kan bli lite skakigt.

– Många kommer säkert att vara nervösa, det kanske inte är någon som sjungit för publik förut och att då ställa sig för tusen människor och sjunga. Det kan vara nervöst och inte alls helt givet, säger Olle till nöjeslivet.

Men det är inte bara att stå på scenen och sjunga som ingår. Även en middag med bandet utlovas.

Så ansöker du till Lasse Stefanz

Talangjakten är i full gång och pågår fram till den 20 oktober.

Hittills har över 150 personer sökt för uppdraget.

– Det är jättemånga som har sökt och nu i dagarna ska jag sätta mig ner och gå igenom alla. Det ska bli jättespännande verkligen, säger Olle Jönsson till Nöjeslivet.

Anmälningar till ”Vill du bli vår nya stjärna?” sker på Lasse Stefanz hemsida.

Exit mobile version