Olle Jönssons nya ödesbesked – framtidsplanerna för Lasse Stefanz: ”Om jag får välja…”

Lasse Stefanz med sångaren Olle Jönsson i spetsen har varit ett av Sveriges mest populära dansband i decennier.

Nu berättar 67-årige Olle om framtiden för bandet.

Med 37 låtar som hamnat på Svensktoppen och ett 40-tal album i bagaget är Lasse Stefanz verkligen ett band att räkna med.

De har spelat på de flesta scener runt om i Sverige flera gånger och skapat oförglömlig musik genom åren. Inte minst hitlåtar som ”De sista ljuva åren”, ”Oh Julie”.

Bandet började sin resa redan på 60-talet och är aktiva än idag.

Under sommaren medverkade bandet i Allsång på skansen och inför framträdandet fick Nöjeslivet ett snack med sångaren Olle Jönsson.

– Det är lite konserter, lite danser och stadsfester. Så det är fullt upp. Efter 56 år så är man ju lite så att man längtar efter sommarturné, för det har ju varit en del av ens liv alltid, berättade han då.

Olle Jönssons ödesbesked om framtiden för Lasse Stefanz

Olle Jönsson fyller 68 år i början på december men ännu har han ingen plan på att pensionera sig.

– Det vet vi fan ingenting om, någon av oss. Utan man tar det ett år i taget, sade Olle Jönsson till Nöjeslivet.

Bandet har fortfarande roligt på sina turnéer och älskar att vara ute och spela.

När Olle Jönsson nyligen gästade P4 Dans vidhöll var han inne på samma bana. Han har ingen längtan efter att lägga ner.

Olle Jönsson
Foto: Tv4

I stället har han förhoppningar om att köra på tills han stupar.

– Jag har egentligen aldrig kunnat någonting annat än att spela och sjunga. Jag är urdålig på att måla, urdålig på att snickra. Jag kan liksom ingenting sådant. Jag kan sjunga och spela förhoppningsvis, men det andra leja bort till folk som kan det. Det är mycket bättre att göra det, säger han i P4 Dans och tillägger.

– Jag tar ett år i taget. Jag menar jag har haft lite skit, jag har drabbats av sjukdomar som diabetes och hjärtinfarkt, men jag har alltid rest mig som en boxare på nio… och jag kan inte tänka mig ett liv utan sången och publiken. Om jag får välja dör jag med stövlarna på, på scenen när jag gör det jag är bäst på, säger han i programmet.

Olle menar att bandet har många planer nu och att musiken inte är någonting han kan sluta med och beskriver det som ett gift.

– Som det är nu så, vi har så mycket planer framöver här som vi hoppas ska gå i lås. Det som är med musiken, om jag får svära lite.

Vi önskar dig och bandet stort lycka till i framtiden.