Patrick Ekwalls glädjebesked mitt i svåra sorgen – nya kapitlet i livet: ”Ser fram emot…”

Patrick Ekwall

Foto: Instagram

Patrick Ekwall är mitt i en sorgeprocess. Hans mamma Marianne, 81, har nyligen somnat in.

Mitt i allt elände kommer nu sportjournalisten med ett glädjande besked.

Jag är oerhört tacksam för ert stöd och alla fantastiska omdömen som ni skickat till mig”, skriver han på Instagram.

Under mitten på 90-talet flyttade Landskrona-bördige Patrick Ekwall, 58, till TV4:s sportredaktion. Under mer än 20 år var han reporter, programledare och krönikör på kanalen.

På senare år har han även synts i andra tv-program såsom ”Muren” och ”Den stora hälsoresan”.

Läs mer: Patrick Ekwalls besked med nya yngre kärleken – därför tänker de inte flytta ihop: ”Inte så enkelt”

Ekwall var tidigare gift med Hannah Ekwall, 39, men hon gick tragiskt nog bort i bröstcancer i februari 2021.

Patrick Ekwall. Foto: Instagram, Pontus Lundahl/TT

Läkarna hade upptäckt en knöl i hennes bröst och det visade sig vara en tumör. Inledningsvis såg det ändå hoppfullt ut för Hannah och efter ett halvårs behandling kunde hon sluta med cellgifter.

Men cancern återvände och då dog hon ett par månader senare. Deras gemensamma dotter Tindra var bara 6 år vid tillfället.

Mamman Marianne har gått bort

I somras, två och ett halvt år efter hustruns bortgång, träffade Patrick kärleken på nytt i den 19 år yngre PR-konsulten Camilla Coene, 39. Eftersom hon bor på Lidingö med sina två döttrar och Patrick har hus i Bromma har de valt att inte flytta ihop.

– Hon är klok, härlig och fin. Camilla har fört in något positivt och nytt i mitt och vårt liv igen. Utan att veta tror jag att Tindra tycker om att se mig glad och lycklig igen, har Patrick tidigare berättat för Allas.

Nyligen berättade Patrick Ekwall någonting väldigt tråkigt. Hans älskade mor Marianne, 81, har somnat in. Hon var väldigt sjuk under hela hösten och vårdades på IVA. Under en kort period såg det plötsligt bättre ut, men nu orkade hennes kropp inte längre.

Min mamma har somnat in. Till slut orkade vare sig hjärta eller lungor ta henne vidare. Hon lurade döden för tre månader sen och stred sen hårt och tappert för livet – så som hon alltid gjort”, skriver han i ett nytt inlägg.

Vi är fem barn, men också väldigt många barnbarn som jag vet att Kranne höll väldigt nära sitt hjärta. Jag har inga föräldrar kvar och Wilma och Tindra har förlorat sin farmor. Livet har sin gång, men det smärtar ibland. Min mamma blev 81 år gammal”, fortsätter han.

”Glad över förtroendet”

Patrick är förstås riktigt uppriven på grund av mammans död. Men bara några dagar senare kan han leverera en glädjande nyhet, mitt i den svåra sorgen.

Det har att göra med hans nya karriär som författare. Han romandebuterade tidigare i år med ”Kattfisken”.

Patrick Ekwall. Foto: Instagram/@patrickekwall

Kattfisken får en uppföljare! Och en uppföljare på uppföljaren. Idag har jag skrivit på avtalet för två nya böcker i Frankie Larssons fotspår. Jag är väldigt glad över förtroendet från mitt förlag Bokfabriken. Men framförallt handlar det om alla som läst/lyssnat på Kattfisken och uppskattat min debutroman. Jag är oerhört tacksam för ert stöd och alla fantastiska omdömen som ni skickat till mig. Utan det stödet hade det inte blivit några fler böcker”, skriver han på Instagram.

Nu har jag att göra de närmaste två åren och jag ser fram emot att sätta mig ned och börja skriva. Jag har redan grundstoryn i huvudet och jag kan lova att det blir full fart med såväl Frankie, Anneli Anckargren och en del andra profiler som går vidare från Kattfisken”, fortsätter han.

Vilket glädjebesked, Patrick! Skönt att du får någonting positivt att tänka på nu när din mamma gått bort.

Lycka till med allting.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version