Patrick Ekwall förkrossad efter stora familjesorgen – mamma Marianne är död: ”Det smärtar”

Hon ”lurade” döden för tre månader sedan och kämpade vidare – men till slut kunde inte Patrick Ekwalls mamma hålla ut längre. Marianne somnade in för ett par dagar sedan, 81 år gammal.

Till slut orkade vare sig hjärta eller lungor ta henne vidare”, skriver Patrick på Instagram.

Journalisten Patrick Ekwall, 58, är utöver sin roll som reporter (mest gjort fotboll i TV4) även känd för att ha varit med i andra tv-program såsom ”Muren” och ”Den stora hälsoresan”.

Skåningen är dessutom författare och just nu bokaktuell med sin romandebut ”Kattfisken”.

Patrick Ekwall syns i Efter fem
Patrick Ekwall med ett rosa band på kavajen. Han är engagerad i kampen mot bröstcancer. Foto: TV4/Efter fem

Frun Hannah dog i cancer

I februari 2021 dog Patrik Ekwalls fru Hannah Ekwall, endast 39 år gammal.

Ett knappt år tidigare hade Patrick och Hannah upptäckt en knöl i hennes bröst och det visade sig vara en cancertumör. Den första prognosen var däremot god och efter ungefär ett halvår kunde hon sluta med cellgifter.

Men redan i slutet av november var cancern tyvärr tillbaka. Den hade då spridit sig till levern. Hon dog några månader senare.

Då var parets gemensamma dotter Tindra endast 6 år.

I dag är dottern 10 år och bor själv med Patrick i deras hus i Bromma. Han har även dottern Wilma, 24, från en tidigare relation.

Patrick Ekwalls nya kärlek

I somras träffade Patrick kärleken för första gången sedan hustruns bortgång. Den 19 år yngre PR-konsulten Camilla Coene, 39, har blivit störtförälskade och gör i princip allt ihop förutom att bo tillsammans.

Camilla har nämligen två döttrar och bor med dem på Lidingö.

– Hon är klok, härlig och fin. Camilla har fört in något positivt och nytt i mitt och vårt liv igen. Utan att veta tror jag att Tindra tycker om att se mig glad och lycklig igen, har Patrick tidigare berättat för Allas.

Det finns ytterligare en kvinna i Patricks liv.

Hans mamma Marianne, 81, har under hösten varit ordentligt sjuk och legat inlagd på IVA. Han berättade mer om sin mammas hälsokamp i ett inlägg på Instagram i slutet av oktober.

Det här är min mamma Marianne, eller Kranne som jag alltid kallat henne. Hon har varit nere för räkning ett tag och för ett par veckor sen samlades alla hennes barn runt respiratorn på IVA i Malmö för ett adjö. Men Kranne har smått mirakulöst repat sig och idag fick hon komma hem från sjukhuset. Nu hoppas hon få komma in på vårdhem för att kunna hänga med jämnåriga polare. Snart är hon 82 år, men blir lätt 100. Minst. Det har jag alltid trott. Kämpa på, Kranne!”, skrev han då.

Patrick Ekwall och Marianne
Patrick Ekwall och hans älskade mamma Marianne. Foto: Instagram

Mamman har somnat in

Tyvärr blev det aldrig så. Marianne har somnat in, 81 år gammal. Patrick Ekwall är givetvis väldigt uppriven över sin mors död.

Min mamma har somnat in. Till slut orkade vare sig hjärta eller lungor ta henne vidare. Hon lurade döden för tre månader sen och stred sen hårt och tappert för livet – så som hon alltid gjort”, skriver han i ett nytt inlägg.

Vi är fem barn, men också väldigt många barnbarn som jag vet att Kranne höll väldigt nära sitt hjärta. Jag har inga föräldrar kvar och Wilma och Tindra har förlorat sin farmor. Livet har sin gång, men det smärtar ibland. Min mamma blev 81 år gammal”, fortsätter han.

Många följare har kommenterat inlägget och beklagat sorgen.

Det är en konstig känsla när man inte har några föräldrar kvar i livet. Varma hälsningar”, skriver en person.

Beklagar sorgen. Spelar ingen roll hur gammal man är, en mamma är alltid en mamma”, skriver en annan.

Vi beklagar sorgen, Patrick. Det är alltid oerhört tråkigt när en älskad familjemedlem lämnar en.

Man får hitta en ny kompass i livet. Kalibrera om.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev