Per Morberg lämnar TV4 – här är tv-kockens nya livsprojekt

Per Morberg har blivit ett klassiskt inslag på TV4. I över 15 år har han haft hand om sitt matlagningsprogram ”Vad blir det för mat”  men även jaktprogrammet ”Jakt och fiske”.

Men alla saker har sitt slut, och nu har det kommit till Per Morberg. Efter alla år på TV4 lämnar han nu kanalen, men det utan något vemod.

– Jag har aldrig varit någons kille. Jag har aldrig varit en TV4-kille, säger Per Morberg direkt. De vill alltid göra någon till en SVT-gubbe eller TV4-profil, men jag har bara varit min egen profil jämnt och det har jag hävdat med en dåres envishet, säger Morberg till Expressen.

Per Morbergs nya matsatsning

Morberg, som även har synts i juryn till ”Sveriges mästerkock”, har redan spelat in två säsonger av det nya programmet på två veckor. Med sig har han fotografen Martin Löf som har jobbat med Morberg under många år.

Det nya konceptet innebär även klirr i kassan för Morberg. Webbtv-tjänsten kommer inte att vara reklamfinansierad utan de som vill se hans nya program får istället betala för de avsnitt de vill titta på.

I och med att matgurun själv producerar programmet kommer han även ta 90 procent av intäkterna själv.

– Kreatören är den som bekostar allt, men det är också kreatören som tar alla jävla Arlapengar näst intill. Fördelningen är 90/10, säger Morberg.

”Här inne har ingen styrt mig”

Den nya satsningen planeras att innehålla program om bland annat jakt, resor och svamp. Det har även funnits diskussioner att göra engelska versioner för den utländska marknaden.

Även fast det är ett nytt koncept behöver de som gillar Morbergs still inte vara oroliga.  Han konstaterar att sitt egna och temperamentsfulla sätt kommer följa med.

– Här inne i köket har ingen styrt mig, utan det har varit paketeringen. Rätt som det är har jag sett någon skjuta in någon sådan där Kesellaburk. I början var det så i alla fall och då har jag varit tvungen att säga: ”Vad fan är det här? Jag använder ju aldrig Kesella. Jag har ju riktiga grejor”. Det började för många år sedan så det har varit en jävla massa bråk, men de sista åren var det inget snack om vem som bestämde, säger Morberg till Expressen.

Exit mobile version