Sanningen bakom bilden på Maria Lundqvist: ”Känner mig genomblåst av tankar och funderingar”

Maria Lundqvist och pojkvännen Kristoffer Hellström tvingas till ett drastiskt beslut.

Nu berättar skådespelaren i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram om framtidsplanen.

Detta skall vi göra något bra utav”, skriver hon.

Maria Lundqvist, 56, såg fram emot att ge sig ut på turné med sin älskade pojkvän Kristoffer Hellström, 35. Scenföreställningen ”Om att våga flyga” skulle sättas upp i stora delar av landet.

– Det här handlar om att våga tänja på sina egna gränser, inte om att lämna någon eller bryta upp i en relation. Utan att våga vända på kudden, byta plats i sängen, byta gardiner eller så stora steg som att byta jobb. Men ibland är det små, små steg som betyder mycket för en människa. ”Om att våga flyga” betyder olika för oss olika, sade Maria Lundqvist när paret gästade TV4:s ”Bingolotto” i början av året.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström gästade ”Bingolotto” i början av året. Foto: TV4

De gjorde också flera föreställningar i vintras. Men sen slog coronapandemin till – och kastade omkull allas planer.

Så även Marias och Kristoffers, som nu tvingas skjuta upp många turnédatum till hösten.

Maria Lundqvist om känslorna efter beskedet

I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver skådespelaren om beskedet.

”Känner mig genomblåst av tankar och funderingar, ledsen, trött… såååå otroligt tråkigt att inte spela i Luleå ikväll … Men vi har redan bokat nya datum. Vi låter inte några biljetter bli uppätna av något virus, vi kommer tillbaka till er i september”, skrev Maria i inlägget för några veckor sedan.

I stället kommer föreställningen att genomföras på scener runtom i landet till hösten.

STOCKHOLM 20160616 Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström anländer till Polarpriset 2016 som delas ut på Konserthuset i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT

”Tänker på alla drabbade ute i världen”

Maria Lundqvist poängterar att hon också tänker på alla drabbade därute i världen.

”Detta skall vi göra något bra utav …. tänker på alla drabbade här hemma men framför allt ute i den övriga världen. Vårat huvudbry handlar om att se till att flytta några föreställningar så att alla blir glada och får se…i en helt annan del av världen handlar det om långt mycket större krafttag än så för att göra människan synlig och få henne att överleva över huvud taget”, skriver Maria Lundqvist på Instagram.

På hemsidan har hon gjort ett gemensamt uttalande tillsammans med pojkvännen.

”Vi har bestämt oss för att skjuta upp alla kommande föreställningar till i höst. Vi vill att alla som kommer till vår föreställning ska känna sig trygga och vi tar Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer på fullaste allvar. Mot bakgrund av detta flyttar vi föreställningarna i Göteborg, Uddevalla, Vara, Värnamo, Jönköping, Östersund, Sundsvall och Stockholm”, skriver Maria och Kristoffer på hemsidan, mer info här.

I kommentarsfältet till Marias inlägg är det många som uttrycker förståelse och vill skicka styrka.

”Kramar till dig”, skriver en av Marias följare.

Samtidigt antyder Maria Lundqvist att det kan finnas planer på en bok framöver.

”Önskar så att få läsa något som du har skrivit i bokform! Kan det dags nu?” frågar en av Marias följare i en kommentar, varpå den prisade skådespelaren svarar:

”Sitter och skriver just nu …”, skriver Maria, följt av tre hjärtan.

Så väl uttryckt, Maria! Jag är säker på att det är många som känner som du, och som samtidigt tänker på alla andra därute.

Dela gärna vidare för att hylla detta underbara ”powerpar”! ❤️