Sarah Dawn Finers nya oväntade karriär – efter avskedet i talang: ”Jag blir…”

Sarah Dawn Finer har visat att hon är en multitalang som kan både sjunga, skådespela, programleda och agera jury i ett av Sveriges största underhållningsprogram – Talang. Tidigare i år stod det dock klart att Sarah lämnar det prestigefyllda uppdraget som jurymedlem. Nu avslöjar stjärnan vad hon ska göra istället. 

Sarah Dawn Finer berörde hela svenska folket när hon sjöng “I remember love” i Melodifestivalen 2007. Samma år gav hon ut albumet “A Finer Dawn” med musik hon skrivit själv. 

Två år senare gjorde hon comeback i Mello, då med låten “Moving on”, som även den gjorde succé och blev den mest spelade låten på radio det året. 

Sarah har förutom att sjunga in sin egen musik samarbetat med flera kända svenska artister. Hon har medverkat i flera musikshower, och programlett ett av svenskarnas mest älskade tv-program – Så Ska Det Låta. 

Ny Talangjury

De senaste åren har man sett Sarah utgöra en fjärdedel av den hårda men rättvisa Talang-juryn på TV4. Tillsammans med Bianca Ingrosso, David Batra och Edward af Sillén har hon hållit ställningarna på bästa sändningstid. 

Sarah Dawn Finer.
Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer i Talang. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I år var dock sista gången Sarah satt på sin jurystol i Talang, då både hon, Bianca Ingrosso och Edward Af Sillén meddelat att de går vidare i karriären. 

Den enda av de gamla jurymedlemmarna som blir kvar till nästa säsong är David Batra, som snart får sällskap av Helena Bergström, Viktor Norén och Johanna Nordström. 

LÄS MER: Därför hoppar Edward af Sillén av ”Talang” – lämnar TV4-succén efter två år: ”I höst kommer jag…”

Sarah Dawn Finers nya jobb

Även om multitalangen Sarah Dawn Finer är ständigt aktuell med konserter och shower så har många undrat vad hon ska göra nu när hon inte längre behöver infinna sig på Talang-inspelningarna. 

På stjärnans egen Instagram ger hon alla nyfikna följare svaret. 

“Radio!!

Jag blir med eget radioprogram!!

”Söndag med Sarah” på @mixmegapol sänds 09.00-12.00 på Söndagarna, med start 18 September! Hoppas vi hörs där!!”

Meddelandet om Sarahs egna radioprogram mottogs med jubel från följarna. Hon gratulerades bland annat av kändisar som Hanna Hedlund, Micael Bindefeld och Tess Merkel Solomons

Även vi önskar Sarah Dawn Finer lycka till, och så säger vi stort grattis.