Foto: TV4/Instagram

Agneta Sjödins sköna revansch – efter plötsliga nobben från TV4

Agneta Sjödin petades från TV4:s ”Nyårskarameller”.
Men redan nu är programledaren klar för nytt uppdrag – i en annan kanal.
– Jag är med på ett hörn där, säger hon till Expressen.

Agneta Sjödin har ända sedan TV4 startades i början av 1990-talet var en av kanalens stora programledarstjärnor.

Framför allt via helgunderhållningen ”Fångarna på fortet” som hon har lett i massvis av år tillsammans med kollegan Gunde Svan.

Hon har genom åren också haft hand om klassiska nöjessatsningar som ”Tur i kärlek”, ”Sikta mot stjärnorna” och ”Let’s dance”.

Ett program som de flesta tv-tittare också förknippar med Sjödin är förstås ”Agnetas nyårskarameller”. Nyårsprogrammet som visade tabbar och roliga incidenter från tv-inspelningar under året som gått, sändes först åren 1995-2005 och även från 2012 till i dag.

Men nyligen kom beskedet att Sjödin inte får fortsatt förtroende att leda ”Nyårskaramellerna”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Agneta Sjödin nyårsglittrade i ”Agnetas nyårskarameller”. Foto: TV4

Det var i början av december som kanalen gick ut och bekräftade att det i stället blir Tilde de Paula Eby och komikern Edvin Törnblom som tar över nyårsunderhållningen.

Agneta Sjödin kommenterade det hela i sociala medier.

– TV4 bestämde sig för att de vill göra förändringar i programmet. Jag vet att Tilde och gänget kommer att göra ett superjobb. Så ni kan med säkerhet se fram emot ett kanonprogram. Traditionen lever vidare! Jag är med och gästar så på ett sätt ses vi ändå, skrev Agneta Sjödin på Instagram när beskedet kom.

Hon fortsatte:

– Jag vill passa på att tacka för alla underbara och roliga år som jag fått med er tittare och Nyårskaramellerna. Det har verkligen varit en fin tradition med många härliga minnen. Så stort tack för det och kram på er!, skrev Sjödin.

Artikeln fortsätter under bilden.

Nu står det klart att Sjödin landat ett nytt tv-uppdrag – i en annan kanal.

Nästa år kommer tv-tittarna få se henne vara programledare för kärleksrealityn ”Älskar, älskar inte” i Kanal 5.

– I Älskar, älskar inte möter vi svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land. Nu planerar partnern att flytta till Sverige för kärlekens skull och det är dags att bygga ett liv tillsammans. Överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken? Nytt för årets säsong är att vår allas Agneta Sjödin programleder, skriver Kanal 5 i ett pressmeddelande.

Agneta Sjödin – som också leder egna intervju-podcasten ”Så in i själen” – kommer bland annat att intervjua deltagarna i programmet.

– Jag är med på ett hörn där. Det är ju jättemycket fokus på deltagarna, det är ju det som gör programmet. Det kändes viktigt för mig också. De är så fantastiska, unika och modiga tycker jag, säger Sjödin till Expressen.

Vi säger stort lycka till med ditt nya uppdrag i rutan och gott nytt år, Agneta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev