Foto: SVT

Anders Lundins besvikelse på SVT – starka orden efter kanalens beslut om Allt för Sverige

”Allt för Sverige” har varit en tittarsuccé i tio år.
Men framtiden för SVT-programmet är osäkert.
Här är programledaren Anders Lundins ord efter kanalens överraskande besked.
– Det går väldigt bra för programmet, har han tidigare sagt till Expressen.

”Allt för Sverige” har genom åren varit en stor tittarsuccé för SVT. Realityprogrammet, där amerikanska deltagare välkomnas till Sverige för att utforska sina blågula släktrötter, har genom åren samlat en miljonpublik.

På söndagskvällen sändes finalavsnittet för den här säsongen, och det blev Erika Newell som tog hem vinsten. I programmet fick hon därför möta sin svenska släkt under en stor fest.

De bjuder verkligen på sig själva, sina känslor och visar hur glada och stolta de blir över att få veta mer om sina…

Posted by Nöjeslivet on Monday, March 7, 2022

Efter att finalavsnittet sänts passade många tv-tittare på att hylla deltagarna, men även programledaren Anders Lundins insats.

”Så bra program, hoppas det kommer flera, Anders är så bra i detta program, tack för underhållningen”, skriver en av Nöjeslivets läsare i en kommentar på Facebook.

”Grattis Erika, bra kämpat. Har sett programmet i 10 år och tycker de är toppen. Hoppas att de kommer tillbaka nästa år”, skriver en annan tittare.

”Mycket bra och underhållande program och vyer från flera platser i landet”, skriver ytterligare en nöjd tittare.

Finalen i Allt för Sverige sändes på söndagen. Foto: SVT

Osäkra framtiden för ”Allt för Sverige”

Men trots att även årets säsong blev en stor tittarsuccé, är det fortfarande oklart om det blir någon ny inspelning. Programmet kommer att ta en paus på obestämd tid. Aftonbladet var först med att berätta att ”Allt för Sverige” inte kommer spelas in i sommar som vanligt.

Detta gäller fortfarande.

– För närvarande är det pausat och man har ännu inte tagit något beslut, skriver SVT:s presstjänst i ett mejl till Nöjeslivet på måndagen.

Klart är i alla fall att programledaren Anders Lundin hoppas få fortsätta leda en ny omgång ”Allt för Sverige” i kanalen.

Foto: SVT

– Nu håller vi tummarna för en ny säsong, skriver Anders Lundin på Instagram på måndagen.

Blev jättebesviken

I en tidigare intervju med Expressen har Lundin berättat att han misstänker att coronapandemin bromsat SVT:s planering, och därmed pausat programmet.

– Jag tror det. Det går väldigt bra för programmet. Inte minst på Play, vilket är viktigt för SVT. Och det bockar av allt på SVT:s önskelista genom att vara upplysande, underhållande och med riktiga känslor.

Samtidigt berättade han om sin besvikelse över att kanalen inte lyckats ro iland en ny inspelningsomgång i år.

– Jag blev jättebesviken och lite sur, när jag fick höra att de inte skulle göra ”Allt för Sverige” i år heller, och undrade vad de skulle ha i stället. Men förhoppningsvis handlar det bara om att vi ligger lite i osynk just nu med en säsong på våren i stället för hösten.

Vad tycker du om årets säsong av ”Allt för Sverige”? Vill du se ny säsong av programserien? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.