Därför har Jenny Strömstedt och Tilde de Paula försvunnit omedelbart – från Nyhetsmorgon

tilde de paula, jenny strömstedt, nyhetsmorgon

Foto: Skärmdump TV4/Youtube

Vi har vant oss vid att TV4:s Nyhetsmorgon brukar hålla sig vid sina inkörda programledarkonstellationer. Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är ett av dem, Tilde de Paula och Peter Jihde var ett annat – ja, fram till dess att Jihde meddelade sin avgång från TV4 i början av året.

Sedan dess har redaktionen fått tillskott av Sebastian von Sivers Haage, och så finns ju andra profiler som Jesper Börjesson, Soraya Lavasani, Jenny Alversjö, Anders Pihlblad och Maria Forsblom.

Men sedan början av sommaren har rockaderna varit många i programledarkonstellationerna. Ofta har det dykt upp nykomponerade duos som guidat svenskarna genom de hetaste nyhetshändelserna, något som har fått allt fler tittare att börja undra. I synnerhet som både Tilde de Paula och Jenny Strömstedt numera ofta saknas som programledare i Nyhetsmorgon.

”Var är Jenny Strömstedt, när kommer hon tillbaka?”, har flera tittare enligt Hänt frågat i TV4:s sociala kanaler.

Men anledningen är enkel. I Jennys fall handlar det om att hennes arbetsuppgifter har styrts om, med fokus på det stundande riksdagsvalet. Istället har Jenny varit programledare i TV4:s olika partiledardebatter – och tidigare i somras gjorde hon ju valspecialen ”Jenny och Steffo träffar partiledarna” i par med kollegan Steffo Törnquist.

Så sent som imorse hälsade också Jenny Strömstedt via Instagram att hon just nu är på väg till Linköping. Detta för ”duellen” mellan partiledarna Stefan Löfven och Ulf Kristersson, som sänds på lördag kväll.

Tilde de Paula då? Jo, hon har ju också setts allt mer sällan på slutet – och istället har Sebastian von Sivers Haage på senare teid ofta haft Elisabet Frerot vid sin sida.

Men även Tilde har fullt upp inför valet. Så sent som i torsdags såg vi henne exempelvis sända live från Stortorget i Gävle, tillsammans med Nyhetsmorgon-kollegan Jesper Börjesson.

Som tur är har alltså varken Jenny eller Tilde slutat, de har bara fullt bestyr med andra åtaganden så här i valtider.

Gilla och dela gärna om du vill visa Jenny och Tilde att du längtar tills de kommer tillbaka på heltid!

Exit mobile version