Därför tävlar Marcus och Martinus egentligen för Sverige – sanningen bakom beslutet

Marcus och Martinus tog sig direkt till final efter femte deltävlingen och är nu favorittippade att vinna Melodifestivalen 2024.

Här är anledningen till att tvillingarna egentligen valt att tävla i Sverige och inte Norge.

Marcus och Martinus har stått på scenen i större delen av sina liv och har trots sin unga ålder redan lyckats skörda stora framgångar.

Marcus och Martinus
Foto: Claudio Bresciani/TT

Under lördagen står de på finalscenen i Melodifestivalen och enligt oddsen är tvillingarna favorittippade att vinna tävlingen.

– Det känns helt fantastiskt. Mello i fjol var helt otroligt, vi visste inte att det var så stort här i Sverige men nu vet vi det. Vi ska bara ge allt i år, ha det roligt och njuta av varje sekund. Det går väldigt snabbt i “Mello-bubblan” men vi ska bara ha det roligt, säger Martinus till Nöjeslivet.

Därför tävlar Marcus och Martinus i Sverige

Utöver genomslaget som svenska Melodifestivalen har så beskriver bröderna att även publiken är det som gör det extra lockande att ställa upp i tävligen just i Sverige istället för hemlandet Norge.

– Det handlar ju också om det fantastiska stöd vi har fått av svenska publiken och folket. Det var en så otrolig upplevelse i fjol och vi är så glada att få vara med igen och jobba med de fantastiska människorna bakom showen också, för de är så trevliga och duktiga på det de gör, säger Martinus.

De berättar att det känns som en stor ära att få vara med och tävla om chansen att eventuellt få representera Sverige i Eurovision Song Contest.

– Nivån här är så hög, så att få vara med och tävla är en stor ära. Vi ska göra vårt bästa, säger Marcus.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev