Foto: TV4/TT

Därför rasar Bert Karlsson – ilskan mot Marcus och Martinus inför Mello-finalen: ”Åt helvete”

Bert Karlsson är en person som är tätt sammankopplad med Melodifestivalen och som synts i samband med tävlingen under många år.

Men för Expressen berättar han nu att han är mycket kritisk till årets storfavoriter Marcus och Martinus.

Nu är det äntligen dags för final i Melodifestivalen och spänningen stiger i samband med att artisterna snart ska kliva upp på scenen i Friends Arena.

En svensk profil som på många sätt klassas som en sann Mello-ikon är såklart Bert Karlsson.

GÖTEBORG 20080209 Skivbolagsdirektören Bert Karlsson har varit involverad i totalt 17 schlagervinster genom åren. Foto: Fredrik Sandberg/TT
GÖTEBORG 20080209 Skivbolagsdirektören Bert Karlsson har varit involverad i totalt 17 schlagervinster genom åren. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men inför årets final är han inte helt nöjd med bidragen som ställer upp.

– Det är jämntjockt alltså. Alla låter lika snart. Det är inte alls samma grej lägre. Det är för lite melodi. Efteråt kan du inte tralla på en enda låt, säger han till Expressen.

”Det är åt helvete”

Han berättar i samma intervju att han tycker Smash Into Pieces har bästa låten i år, och även att favorittippade Marcus och Martinus är duktiga.

Däremot ställer han sig högst kritisk till att tvillingarna från Norge ska få representera Sverige i Eurovision Song Contest.

– Det är åt helvete att en norrman kommer hit och ska vinna Melodifestivalen. Det tycker jag är hemskt, säger han till Expressen och fortsätter.

– Vi tävlar ju som Sverige. Det är ju ingen internationell grej det här. Vi ska ju tävla mot andra länder med vår musik. Även om de är jätteduktiga.

Vad tycker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev