Tilde de Paula Ebys ärliga ord till kollegorna – när tv-kamerorna slocknat

Foto: TV4/Youtube

Kärleksfulla orden träffar rakt i hjärtat.
Nu väljer Tilde de Paula Eby att berätta sanningen om kollegorna på TV4.
Bakom kulisserna på ”Efter fem” finns de osynliga hjältarna.

Tilde de Paula Eby har arbetat på TV4 i 23 års tid – och har under de åren växt till en av landets absolut största tv-stjärnor.

Med proffsighet, personligt tilltal och ett värmande leende har hon varit med och levererat tv-upplevelser åt svenska folket sen 1997. Under alla år som programledare för ”Nyhetsmorgon” gav hon oss tittare många minnesvärda intervjuer med intressanta gäster.

Innan dess hade hon bland annat hand om program som ”När och fjärran”, ”Spårlöst” och ”Fredagspuls”.

Håller god ton i studion i ”Efter fem”

Efter 17 år på Nyhetsmorgon belönades Tilde av tv-ledningen hösten 2018 med en stor nysatsning. Eftermiddagsprogrammet ”Efter fem” lanserades vid årsskiftet och har sedan dess vuxit till en självklar del av många tittares vardag.

Aktualitetsprogrammet tar upp de viktigaste nyheterna varje dag – och i studion har Tilde bland annat hjälp av duktiga kollegor som tidigare sportkillen Axel Pileby, nyhetsankaret Maximilian Artell och pigge sidekicken Henrik Alsterdal.

Vi som följer programmet med jämna mellanrum vet att profilerna har en god ton i studion och de blandar ofta skoj med allvar.

Även om det är Tilde de Paula Eby som är kanalens profilerade programledare, så ger hon alltid utrymme till såväl kollegor som gäster framför kameran.

Hur ser det ut när kamerorna släcks i TV4-huset då?

Tildes kärleksfulla hyllning – till de osynliga tv-hjältarna

Tja, Tilde försöker ta oss med även på den resan. Via sociala medier lägger hon ibland upp bilder från olika förberedelser. Ofta passar hon då också på att hylla de krafter som får henne att skina på tv. Nämligen kollegorna.

I ett nytt och känslosamt inlägg på Instagram tar nu den folkkära programledaren bladet från munnen och levererar en kärleksfull hyllning till hjältarna bakom kulisserna.

”Vilka kollegor jag har! På redaktionen, i kontrollrummet och i studion – ingen nämnd ingen glömd!”, skriver Tilde de Paula Eby i ett inlägg på Instagram där hon också lagt upp en bild från vad som ser ut att vara kanalens sminkloge.

”Idel hårt arbetande stjärnor med hjärtat på rätt ställe!”, fortsätter Tilde sin positiva hyllningskör av tv-Sveriges osynliga hjältar.

Att Tilde de Paula Eby är noggrann med att visa uppskattning till sina kollegor är ingenting nytt. Som här, där tv-profilen kom för sent i sändningen två gånger! Programledarkollegan Peter Jihde påpekade detta i direktsändningen, varpå Tilde genast bad om ursäkt och var ångerfull.

Självklart förlät Jihde sin kära kollega, se efter själv i klippet:

”Efter fem” sänds på vardagar från klockan 17.00 i TV4.

Visst är det ett trevligt initiativ av Tilde att visa sin uppskattning till kollegorna bakom kulisserna på detta sätt? Tilde är verkligen en tv-stjärna av det rätta virket!

Dela gärna vidare om du också uppskattar Tilde och gänget i ”Efter fem”!

Exit mobile version