”Familjen Annorlunda”-Mirka om ekonomiska bakslaget – uppmanar sina äldre barn att sommarjobba

Sedan tiden i ”Familjen Annorlunda” har Mirka Norrström levt som ensamstående.

Men att få ekonomin att går runt med 13 barn har visat sig vara att en svår utmaning att handskas med.

Nu berättar hon om det dystra bakslaget med ekonomin inför sommarlovet.

– Då blir det kämpigt att veta att jaha då kommer de inte in några pengar från de, jag förlorar pengar, säger Mirka till Hänt.

”Familjen Annorlunda” var programmet där tittare fick följa hem med mycket kärlek – och ännu fler barn.

Ett av hemmen som tittarna fick följa var familjen Norrströms, bestående av mamma Mirka Norrström och pappa Peter Norrström och deras då nio barn.

Sedan dess har det tillkommit fyra barn till – barnen i familjen är Kevin, 26, Sage (tidigare Linnéa), 24, tvillingarna Jennifer och Benny, 21, Selina, 20, Victor, 18, tvillingarna Oliver och Alice, 17, Thor, 15, Nellie13Älva, 12, Lilja 10, och David, 9.

Peter har även tre barn sedan tidigare Emmelie, 37, Daniel, 32, och Mikaela, 28.

Mirka och Peters skilsmässa

Men efter 23 år och 13 barn ihop kom Mirka och Peter till den punkten att de inte längre kunde leva ihop och bestämde sig för att gå igenom en skilsmässa.

Efter separationen bröt de kontakten helt och enligt Mirka träffar barnen inte längre deras pappa. Det berättade Mirka i en frågeställning på TikTok.

– Nej jag har ingen kontakt med barnens pappa och barnen har inte någon kontakt med honom heller, inget umgänge iallafall, säger Mirka i videon som svar på en fråga från en följare.

Sedan skilsmässan har Peter träffat en ny kärlek, Jeanette, som han gifte sig med på midsommardagen 2022.

Mirka Norrströms ekonomiska bakslag

Livet som ensamstående har inte varit lätt för Mirka, då hon vid flera tillfällen har pratat om att ekonomin inte alltid går runt.

Och när barnen snart får sommarlov väntar ännu tuffare tider.

– Alltså somrarna är alltid jättejobbiga för att de som går i gymnasiet får inget studiebidrag, och då försvinner flerbarnstillägg för de barnen från mig. Nu har jag ju mestadels större barn, så jag förlorar ett antal tusenlappar i månaden under sommartid, säger Mirka till Hänt.

Foto: TV4

Hennes äldre barn har försökt skaffa sommarjobb men det har inte gått vägen.

– Barnen har försökt att söka sommarjobb men det är jättesvårt att få det. Jag har två som fyller 18 år i oktober som har sökt säkert hundratals jobb. Men till och med enkla jobb som jordgubbsplockare har 18-års gräns! Det blir jättesvårt för de som fyller år i oktober, säger Mirka till tidningen och fortsätter:

– Så då blir det kämpigt att veta att jaha då kommer de inte in några pengar från de, jag förlorar pengar. Det är lite tufft.

Hoppas allt löser sig till slut Mirka!

Exit mobile version