Farmen-Cornelias attack mot Anna Brolin – ställer programledaren mot väggen: ”Så förbannad”

Ilskan väcks på gården i ”Farmen” – efter Anna Brolins besked till deltagarna.
Vändningen gör att Cornelia Nordensson protesterar i TV4.
– Jag är så förbannad på det här jävla skitspelet, säger hon.

Dramatiken i ”Farmen” rullar vidare när deltagarna gör upp om vinsten på totalt en halv miljon kronor. I TV4-programmet får deltagarna testa på livet som bönder på gården Norra Brandstorp i Smålands skogar.

– Den här säsongen har det verkligen sprakat på många sätt. Det är ett mycket härligt gäng med starka karaktärer som ska samsas och förhålla sig till 1800-tals miljön. Så det har blivit en sommar med otaliga skratt, en del bus och starka känslor av alla dess slag från gråt och förtvivlan till skratt och glädje, säger programledaren Anna Brolin i ett uttalande inför säsongen och fortsätter:

– Eftersom det samtidigt är digital detox och mobilfritt finns ju utrymme för långa och många samtal mellan våra farmare och det är fascinerande att se hur starka vänskapsband som knyts. Tittarna kommer helt klart få ta del av en väldigt rafflande säsong på många sätt.

Och rafflande blev det inte minst i måndagens avsnitt – då en trio deltagare plötsligt skickades iväg till systerprogrammet Torpet. Där ”slipper” de kvala för att hänga kvar i Farmen.

Beslutet har väckt starka reaktioner i gruppen.

Det var när deltagarna fick höra att konkurrenterna Magnus Samuelsson, Cornelia Gyllenhammar, och Ronja Lindholm skulle skickas i väg till Torpet som ilskan blev påtaglig för Cornelia Nordensson.

Hon ifrågasätter hela upplägget på tävlingen.

– Ska man lämna walkover för att komma någonstans i det här spelet. Eller vad är tanken? Vi är lika många kvar i spelet som vi var under min första vecka på gården, säger Cornelia Nordensson i programmet.

När Anna Brolin då försöker förklara att vad som kommer att hända framöver i programmet vet ingen ännu, slår Cornelia ifrån sig.

– Jag är så förbannad på det här jävla skitspelet. När det kommer såna här saker kastade mot mig då öppnar jag munnen och då tyglar jag inte. Jag är inte så diplomatisk när jag känner att det inte blir som jag vill, säger hon.

Efteråt förklarar Cornelia i en intervju med Aftonbladet att hon var ”stressad” i stunden och att allt hon gjort i Farmen utgår från att ”det är en tävling och ett spel”. 

Enligt Anna Brolin är det helt okej att deltagarna diskuterar tävlingen på gården med varandra – och henne.

– Jag förstår deltagarnas frustration. Är man tävlingsinriktad så är det som att hantera en förlust i idrott. Men har man tagit sig an den här utmaningen är det faktiskt så, man vet inte vad det är som kommer, säger Brolin till Aftonbladet.

”Farmen” sänds söndag-torsdag i TV4 våren 2024.

Vad. tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev