Lee Christiernssons nya besked om kärlekslivet – nu bekräftar stjärnan: ”Härlig tjej”

För ett år sedan förvandlades ”Snickar-Björn” till Lee. Det har varit en omtumlande resa sedan hon kom ut som transsexuell.

Nu berättar Lee om sitt kärleksliv.

– De säger ju att vårsolen har magiska krafter, säger hon till Hänt.

Han slog igenom med dunder och med brak som den snygga och händiga snickaren Björn Christiernsson, 49, i TV4:s klassiska bygg- och fixarprogram ”Äntligen hemma”.

Men för något år sedan gjorde ”Snickar-Björn” en drastisk förändring i sitt liv. I januari 2023 kom han ut som transsexuell och bad om att få bli kallad Lee.

Läs mer: Lee Christiernsson bryter tystnaden – enorma prislappen för behandlingen: ”En mörk sanning”

Lees resa från han till hon dokumenterades av TV4 och visades i rutan för ett år sedan. Hennes berättelse fick även stort fokus på QX-galan förra året.

Lee Christiernsson
Lee Christiernsson på QX-galan 2023. Foto: Henrik Montgomery/TT

Intensivt fjolår

Nu har det gått ganska exakt ett år. Under årets upplaga av QX-galan, som ägde rum på Cirkus i Stockholm under måndagen, intervjuades Lee av Hänt. Då berättade hon om sitt intensiva år.

– Omvälvande, den har varit skitjobbig. Ja, alla möjliga typer av känslor i registret har stötts och blötts. För det är en stor sak att komma ut. Med det sammanhanget som jag befann mig i innan också. Då är det en väldigt lång sträcka också att ta sig, säger hon.

Nu ser hon i stället fram mot ett lugnare år med mycket egentid och fokus på välmående. Hon vill komma igång med träning och diverse jobbprojekt. Kanske kan det bli aktuellt med lite kärlek också.

Lee Christiernssons kärleksliv

Lee berättar för Hänt om hur kärlekslivet ser ut nu.

– Nej men det är torftigt. Men det beror ju på… Eller jag har ju inte varit öppen eller försökt ta tag i det. Men det kanske kommer här också till våren. De säger ju att vårsolen har magiska krafter, säger hon.

Samtidigt målar Lee upp en bild av sin framtida drömpartner.

– Det går nästan inte att säga något utan att man säger något fel, om du förstår vad jag menar. Om man skapar en bild av vem det ska vara så är det ju ofta en nackdel. Men någon härlig, tuff tjej, som gillar mig och som jag gillar. Och sen bygger man det någonting från ingenting, tillsammans. Det är ju så en relation ser ut, allt ska ju inte finnas där från början. Då är det inte lika spännande, säger hon.

Vad spännande att höra om ditt kärleksliv, Lee. Hoppas att du hittar någon att dela ditt liv med framöver och att du blir lycklig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev