Sylvassa tittarkritiken mot ”Farmen” – efter misstänkta fusket i TV4: ”Måste ha varit riggat”

Ciro läggmatch i Farmen

Foto: TV4

Ciro Cucarano åkte överraskande nog hem från ”Farmen” efter att ha förlorat sin tvekamp mot Andreas. Men tittarna tror inte att han gjorde sitt yttersta för att vara kvar.

Nu misstänker folk att det var en ren läggmatch – de kritiserar programmet och skriver att det är riggat.

Måste ha varit riggat. Ciro ville hem. Har aldrig sett honom såga så dåligt”, skriver en person på programmets Facebook-sida.

När förra veckans storbonde inne på ”Farmen”, Cornelia Gyllborg, 28, valde arbetsmyran Ciro Cucarano, 58, till förstakämpe var det många som undrade varför. Det är ju han som legat bakom de flesta byggnaderna inne på gården.

Han är både arkitekten och arbetsledaren. Den som bestämmer, förklarar för de andra och även den som gör det mesta av jobbet.

Ciro Cucarano på ”Farmen”. Foto: TV4

Men det visade sig att Ciro själv hade bett om att få bli kämpe. Han ville göra upp i tinget och han ville möta en ”värdig” motståndare. Någon som han rent teoretiskt skulle kunna förlora mot utan att gräma sig för mycket.

Valet föll på kompisen Andreas Larsson, 32. Han valde i sin tur att utmana Ciro i ”Sågen” – en gren som kändes som klippt och skuren för italienaren.

Förlorade matchen mot lärlingen

Ciro förlorade dock matchen, trots att det faktiskt var han som lärde Andreas att såga från början.

– Det var riktigt jobbigt att behöva lämna alla farmare som man hade kommit så nära. Jag gillade allihopa. Men jag ville ha en kamp och jag fick en kamp, säger han till Hänt.

Det var många som tyckte att Ciro sågade väldigt långsamt i tvekampen. Så pass att folk nu tror att det hela var en klassisk läggmatch.

På ”Farmens” Facebook-sida har flera kommenterat efter söndagens avsnitt. De är inte nöjda över att kanalen tillät en uppgjord kamp.

Ja man fick den känslan direkt när dom började, varför sågade han i så sakta mak allt sjutton hade han kunnat såga snabbare allt, tror nog han ville hem och gänget har bestämt redan vem av dom som han ska välja som storbonde”, skriver en person.

Jag tror att han la sig”, skriver en annan.

Måste ha varit riggat. Ciro ville hem. Har aldrig sett honom såga så dåligt”, kommenterar en tredje.

Så är det, jag tänkte exakt som du, alltså riggat”, uttrycker en fjärde.

Dottern Sandra Cucarano håller med

Även Ciros dotter Sandra Cucarano – som varit med i ”Robinson” två gånger, både 2022 och 2023 – misstänker att hennes pappa inte tog ut sig helt och hållet.

Jag tycker att han gör det så himla bra, han är verkligen sig själv till pricka. Lugn och principfast. Lite tråkigt att han inte får så mycket tv tid förrän i slutet för det är då hans roliga sidor kommer fram. Jag vet ju att han var där för upplevelsen och inte tv tid vilket han tog på största allvar och han gick upp först och gick och la sig sist och byggde på alla uppdragen dagarna i ända. Men han är ju en arbetsmyra så jag är inte förvånad”, skriver Sandra i ett meddelande till Hänt.

Sandra Cucarano i ”Robinson”. Ciros dotter. Foto: TV4

Jag tyckte det var onödigt att han anmälde sig frivilligt att fightas men jag vet att han både var ordentligt skadad i knäet och bitit av en tand, han var helt förstörd. Han är ju ändå snart 60 år och har småbarn, hus och jobb som han behöver ta hand om. Då är det inte värt att låta hälsan förstöras för ett tv program när han är där för upplevelsen och inte tv-tiden”, fortsätter hon.

Lycka till i framtiden, Ciro. Hoppas du har det bra.

Det är många hemma i tv-sofforna som gillade dig i programmet. Det ska du veta.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version