Tårarna efter Farmen-Martinas handskrivna brev – när deltagarna läser orden brister det totalt

Martina lämnar Farmen

Foto: TV4

Martina målas upp som den stora glädjespridaren inne på ”Farmen”. Men nu tvingas de andra deltagarna klara sig utan hennes värme inne på gården.

I torsdagens avsnitt meddelar hon nämligen att hon måste åka hem – på grund av sjukdom.

”På grund av omständigheterna kommer jag inte att kunna komma tillbaka vilket känns oerhört trist”, skriver hon själv i ett brev.

Redan i tisdagens avsnitt fick man se hur Martina Fransson, 37, från Sävsjö berättade för sin vän Cornelia att hon hade kramp i magen. Hon hade då varit sängliggande ett tag och inte ätit någonting.

– Jag vet inte vad det är. Det är jättejobbigt. Jag ska åka iväg och kolla upp det nu känner jag. Det går inte att ha det så här, sa hon i programmet.

Senare i samma avsnitt såg man hur Martina lämnade ”Farmen” i en bil, hon åkte då direkt till läkaren.

I en synk med kamerateamet sa hon själv så här om sin tillfälliga paus från tävlingen:

– Nu ska jag åka till läkaren här och jag är lite orolig att jag inte ska få komma tillbaka. Men jag vill inte att de andra ens ska tänka den tanken. Det skulle krossa både ”Dessan” och Ronja och flera andra som jag kommit nära. Jag hoppas ju verkligen att jag får komma tillbaka.

– Det känns jättetufft. För jag har två amuletter, jag har kommit mer än halvtid, jag är omtyckt på gården, jag trivs på gården. Så det känns inte roligt alls. Vi får se vad läkaren säger, fortsatte hon.

Martina i ”Farmen”, när hon pratar om sin krampande mage. Foto: TV4

Väntar ett brev nere i köket

Två dagar senare väntar ett brev på farmarna nere i köket. Eftersom de fått som belöning av Wincent att öppna ”Syndarummet” – och flera av deltagarna druckit en hel del alkohol under kvällen och natten – är det bara Magnus och Desirée som kommer ner lagom till frukost.

– Desirée, det sitter ett brev här. Jag blev så till mig att jag tappade brödet, säger Magnus i programmet när han upptäcker brevet.

De bestämmer sig för att öppna brevet själva, trots att de andra deltagarna sover. De förstår nämligen att brevet handlar om Martina.

Martinas brev som farmarna vaknade upp till. Foto: TV4

Hej min ”Farmen”-familj. Som ni vet har jag tyvärr blivit sjuk och på grund av omständigheterna kommer jag inte att kunna komma tillbaka vilket känns oerhört trist. Nu vill jag att ni ska ta de här sista veckorna och kämpa på. Försök verkligen att njuta. Kom ihåg att det finns ett liv efter detta. Och för tjyven, ta hand om varandra! Puss och kram, er Martina”, läser Desirée i brevet från Martina.

– Vi misstänkte väl att det kanske skulle bli så, men det är tråkigt att någon försvinner på det viset. Hon kommer att vara saknad, säger Magnus.

– Jag hoppas att hon mår bra hemma om hon fått komma hem. Jag kommer att sakna henne jätte-, jätte-, jättemycket här, för hon var den jag skrattade mycket med här. Alla kvällar som vi låg och pratade om allt som hänt under dagen… det känns att hon har lämnat. Hon var den här glada i vårat gäng liksom, säger bästa vännen Desirée.

Tröstar varandra inne på gården

Även Per och Maxine tar Martinas avskedsbrev hårt. Maxine börjar gråta direkt när ”Dessan” visar upp brevet.

– Hon behövs verkligen här. Gud, vad tråkigt, säger Maxine.

Hon säger även att trots att hon och Desirée inte gillar varandra så mycket så förenadas de i saknades av Martina, och de tröstar varandra inne på gården.

– ”Dessan” och jag är väl inte superbra vänner här inne men någonting är det när känslor kommer upp och alla stöttar varandra här inne och det är jättefint. Martina var en bra person, hon var rolig och livade upp hela stämningen i huset. Jag tycker att det här är skittråkigt, säger Maxine.

Tidigare har även deltagarna Desirée ”Dessie” Nilsson och Yorgo ”Jojje” Skulis tvingats lämna ”Farmen” på grund av hälsoskäl.

Så tråkigt att Martina tvingas lämna ”Farmen” på det här sättet. Det önskar man inte någon.

Hoppas du mår bättre i dag och att du ändå ser tillbaka på din medverkan med glädje och stolthet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version