Här hyllar artisterna de bortgångna profilerna på Kristallengalan – inte ett öga lämnas torrt när kören tar ton

Den senaste tiden har tyvärr många stora stjärnor och legendarer inom film, tv och underhållning lämnat oss.

Under Kristallengalan passade man på att ge dessa saknade profiler en värdig hyllning.

På måndagskvällen gick årets Kristallengala av stapeln och en mängd priser och utmärkelser delades ut i olika kategorier.

23 statyetter delades ut till både kändisar och produktioner som utmärkt sig lite extra under året.

Bland de lyckliga som fick gå hem med en egen Kristallenstatyett var Marko och Irma Lehtosalo, som vann pris för bästa realityprogram.

LÄS MER: Marko Lehtosalos känslosamma ord till mamma Irma Lehtosalo – efter vinsten på Kristallengalan: ”Du är bäst”

Dramat på Cirkus

Det uppstod även drama under förberedelserna och genrepen inför galan. Ett larm utlöstes och hela Cirkus fick utrymma, vilket tittarna inte fick se.

LÄS MER: Dramat bakom kulisserna på Kristallen-galan efter larmet – här är bilderna som tv-tittarna inte får se

Flera uppträdanden på Kristallen

I övrigt så blev galan en succé i vanlig ordning. Statyetter delades ut och vi fick också se en mängd fantastiska uppträdanden av bland andra Carola, Erik Gadd och Lotta Engberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristallengalan
Kärlekskören & One More Time. Foto: SVT

Ett av de framträdanden som kändes lite extra i halsgropen var när Kärlekskören & One More Time framförde den känslosamma låten ”Kärleken”, skriven av Nanne och Peter Grönvall.

Och det var flera välkända artister som stod på scenen under framträdandet. Bland de vitklädda artisterna stod bland andra Lill-Babs döttrar Kristin Kaspersen och Monica Svensson.

Känslosamma hyllningen

Det fanns en speciell tanke med deras uppträdande. Många kända profiler inom tv, film, musik, nyheter och underhållning har lämnat oss under det gångna året. Under körens sång så spelades ett bildspel upp på alla de som tyvärr gått bort den senaste tiden.

Det är inte mindre än 19 folkkära personer som nu inte finns med oss längre sedan det senaste året. Och det blev naturligtvis känslosamt när de visade bildspelet samtidigt som kören tog ton.

De saknade profilerna som hyllades under galan var:

Sven-Bertil Taube, Bo Holmqvist, Anders Nyström, Bert-Åke Varg, Rebecka Teper, Thomas Hellberg, Nicke Johansson, Kerstin Tidelius, Jan Lorentzon, Gunilla Linder, Ardy Strüwer, Lotta Bouvin-Sundberg, Per Åhlin, Stina Rautelin, Ola Lundberg, Patrick Grimlund, Inga Landgré, Stefan Ljungqvist och Ingvar Hirdwall.

Det är inte klokt att vi förlorat så många legendarer under bara ett års tid…

Vi kommer aldrig att glömma er!

Vad tyckte du om hyllningen till de bortgångna profilerna? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar på Facebook.