Här sätter Steffo Törnquist ner foten i direktsändning – efter Rania Shemoun Olssons ord

Steffo Törnquist, Rania Shemoun Olsson

Foto: TV4

När det kommer till husdjur finns det mycket olika åsikter kring hur man ska tänka.

Något som inte minst visade sig i Nyhetsmorgonstudion när Steffo Törnquist och Rania Shemoun Olssons åsikter gick isär.

I Nyhetsmorgon diskuterades det under måndagen hur man ska tänka när det gäller att skaffa hund.

Rania Shemoun Olsson å sin sida förklarade att hon inte vill köpa en hund till sina barn, eftersom hon vet att det kommer med vissa utmaningar. Något Steffo Törnquist ifrågasätter.

– Det kostar jättemycket, alltså verkligen jättemycket, att köpa hund. Det kostar jättemycket med försäkring, du ska ta den till veterinären. När du åker bort, vad ska man göra med hunden då? Vem ska gå ut och gå?, förklarar Rania varpå Steffo säger:

– Hon räknar ju upp alla minus-argument. I andra ekvationsdelen- det är så stora plus för barn att växa upp med hund. Lära sig ta ansvar, få kärlek oavsett vad det nu är för stadie barnet är i. Det är så bra!

Steffo, som är en stor djurvän, påpekar att en hund utan tvekan förgyller vardagen medan Rania oroar sig för att tiden för hunden inte skulle räcka till.

– Jag kan inte se ett liv utan hund, säger Steffo.

Delade åsikter hos tittarna

Även i kommentarsfältet till klippet på Instagram är det många olika åsikter. En del tycker att Rania har helt rätt i det hon säger och att det är klokt att inte skaffa hund om man är osäker.

”Tycker Raina är så klok, hur många tänker bara på de positiva sakerna och skaffar hund utan att riktigt tänka efter. Ett husdjur har du hela deras liv”

”Önskar att fler tänkte som Rania INNAN de skaffar en hund. Jag har växt upp med hundar och har även hund nu. Den sista och han är 15,5 år. Så mycket glädje men också den sidan som Rania nämner, som folk inte vill prata om. Det blir en tuff överraskning i många år. Det är inte bara att skaffa en hund och sen göra sig av med den när man får nytt jobb, flyttar, ändrade familjeförhållanden etc. Så många som plötsligt är ”allergiska”. Jag älskar hundar men heja Rania som vågar ta i det sura äpplet!”

”Bra Rania stå på dig ! Jag tycker att det är alldeles för lätt idag att skaffa hund. Hundstallen är idag överbelastade med oftast unghundar som har blivit lämnade när verkligheten har kommit ikapp ägarna. Och i en del fall har hundarna blivit illa behandlade. För mig är hundar inga leksaker utan en älskad familjemedlem.”

Men det finns även de som håller med Steffo och påpekar hur positivt en hund faktiskt påverkar måendet.

”Hund såklart så team Steffo, å tänk om det fanns djur på äldreboenden…förstå vilken livskvalitet de gamla skulle ha”

”Helt rätt Steffo. Det går inte att leva utan hund!”

”Steffo har så rätt! Så kan man ju självklart inte lägga ansvaret helt på barnet, men så värdefullt för ett barn att växa upp tillsammans med tex hund eller annat husdjur! Ett liv tillsammans med en hund blir en rik och äkta tillvaro, som är svårt att beskriva”

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version