Hotell Romantik-Carmens hårda utspel mot Sven-Erik – beteendet hon hatade: ”Det var superäckligt”

Det är uppenbart att Carmen Valdes Bravo från ”Hotell Romantik” inte är någon beundrare av deltagaren Sven-Erik Sjögren.

Hon är besviken på SVT som inte gått ut med att han blev utskickat ur huset, utan snarare gett bilden av att han lämnade självmant.

– Vi har en chatt, alla vi som var där, och de flesta var fruktansvärt arga att de framställde honom på det viset, att de inte visade sanningen, säger hon till Expressen.

Att 73-åriga Sven-Erik Sjögren varit en kontroversiell deltagare i vårens upplaga av ”Hotell Romantik” i SVT kan ingen ha missat.

Han har gjort både det ena och det andra och fått reaktioner både av de andra deltagarna och av tv-tittarna. Han blev bland annat anklagad för att bete sig sexistiskt.

Läs mer: Marie Louise nya kärleksbesked – så gick det efter Hotell Romantik: ”Nu är jag…”

Sven-Erik lämnade programmet i förväg eftersom han fick flertalet varningar av SVT och sedermera blev ”utkastad”. Men han själv menar att han lämnade frivilligt – det var också så SVT framställde det.

Sven-Erik, Hotell Romantik
Sven-Erik Sjögren i ”Hotell Romantik”. Foto: SVT

– SVT är ju inte speciellt PK (politiskt korrekta) när de parar ihop två okända människor i en säng i en liten stuga och då är det helt okej. Men när Sven-Erik tackar för dansen på ett sätt som jag gjort i 50 år så är det sexistiskt. Det var en av reprimanderna. Jag har pratat med kvinnan i fråga och hon bara säger: ”Vadå? Vad säger du?”, säger han i en intervju med AfteWork TV.

– Det tyckte mediabolaget då, att det var sexistiskt, så har jag tackat för dansen i hela mitt liv. Men det fick jag reprimand för och då blev jag lite grinig, fortsätter han.

Läs mer: Därför tog det slut mellan Ruth och Bengt efter Hotell Romantik – sanningen om parets uppbrott

Carmens hårda ord om Sven-Erik

En som inte var så förtjust i Sven-Erik var deltagaren Carmen Valdes Bravo, 65.

Hon berättar att han redan tredje dagen kallade henne för kommunist, bara för att hon kommer från Chile. En annan deltagare gick då till produktionen och berättade vad Sven-Erik hade sagt.

– Då kallade de mig, och sedan fick han den första varningen. Han fick några stycken. Jag var med på den och på den sista när han började kissa vid bilen, säger hon till Expressen.

Sven-Erik och SVT-produktionen ska ha kommit överens om att han skulle lämna programmet efter två varningar. Han säger också att han gärna ville lämna.

Carmen menar däremot att det är felaktigt.

– Han åkte hem på grund av sitt beteende. Han sa att vi var mesiga och tråkiga, och att han ville åka därifrån. Så var det inte. Han blev hemskickad direkt efter att vi hade haft en dålig kväll med honom, säger hon.

Carmen Hotell Romantik
Carmen Valdes Bravo i ”Hotell Romantik”. Foto: SVT

Flera som är ilskna på SVT

Carmen berättar för kvällstidningen att flera deltagare tycker att SVT:s klippning av programmet är dålig.

– Vi har en chatt, alla vi som var där, och de flesta var fruktansvärt arga att de framställde honom på det viset, att de inte visade sanningen. Han kallade alla killar för ”jävla bögar”. Det var superäckligt, hans beteende, säger hon.

Deltagarna tycker att SVT borde ha varit ärliga med varför Sven-Erik lämnade programmet.

Kanalen säger däremot i en kommentar till Expressen att de inte har för avsikt att hänga ut sina deltagare genom att visa material som de kan ”skämmas över, ångra eller må dåligt av att se i tv”.

De vill heller inte visa regelbrott eller andra misstag som deltagare har begått i olika program.

Vad tycker ni om Sven-Eriks beteende i ”Hotell Romantik”?

Skriv gärna en kommentar på Facebook – dela och gilla-markera även artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev