Foto: SVT/SVT

Sven-Erik om incidenterna som tvingade honom lämna Hotell Romantik – efter SVT:s varningar: ”Sexistiskt”

Sven-Erik lämnade Hotell Romantik i förväg efter vad som verkade ha varit ett lugnt och eget beslut.

Men i en intervju med Afterwork TV berättar han nu att det faktiskt låg varningar från produktionen till grund för det.

– Det tyckte mediabolaget då, att det var sexistiskt, så har jag tackar för dansen i hela mitt liv. Men det fick jag reprimand för och då blev jag lite grinig, säger han.

Sven-Erik Sjögren, 72, lämnade Hotell Romantik hastigt och åkte hem trots att säsongen i Portugal inte var färdiginspelad.

– Det vara bara vackra Marie Louise som föll mig i smaken. Jag närmade mig henne på ett lite fräckt sätt. Inte att jag var otrevlig, men jag kan vara lite fräck och nonchalant som en man kan vara, har han i efterhand sagt till Nyheter24.

I programmet verkade det inte som att något utöver det vanliga skett bakom kulisserna.

Därför valde han att lämna egentligen

Men nu berättar Sven-Erik i en intervju med Afterwork TV att han blivit tillsagd av produktionen.

– SVT är ju inte speciellt PK [politiskt korrekta] när de parar ihop två okända människor i en säng i en liten stuga och då är det helt okej. Men när Sven-Erik tackar för dansen på ett sätt som jag gjort i 50 år så är det sexistiskt. Det var en av reprimanderna. Jag har pratat med kvinnan i fråga och hon bara säger ”vadå? Vad säger du?,” berättar han och fortsätter:

– Det tyckte mediabolaget då, att det var sexistiskt, så har jag tackar för dansen i hela mitt liv. Men det fick jag reprimand för och då blev jag lite grinig. 

Sven-Erik, Hotell Romantik
Sven-Erik Sjögren. Foto: Janne Danielsson/SVT

Exakt hur incidenten där han ska ha blivit anklagad för sexism gått till vill han inte gå in på. Men han menar att han talat med kvinnan i fråga och att det inte ska ha funnits någon ilska från hennes sida.

– Jag kan inte fylla på mer i vad det var för något för det rådde min unga kamrat till mig att: ”Nej, om du börjar prata om vad du gjorde och så vidare misstolkas det så in i helsike,” säger Sven-Erik till Afterwork TV.

Läs mer: Sven-Erik bekräftar – hittat ny kärlek efter Hotell Romantik: ”Början på något härligt”

”Det var reprimand nummer två”

I samma veva berättar han om en händelse efter Burning Man-festen på stranden där han ska ha varit så pass kissnödig att han urinerade på ett bildäck.

Något som även det ska ha lett till en varning från produktionens håll.

Men i slutändan verkar det ha gått lugnt till och när han väl lämnade programmet var de överens.

– Det var reprimand nummer två då. Sen slutade det väldigt positivt på morgonen efter sa de så här att ”vi gör något bra av detta Sven-Erik, vi säger att du inte hittade en partner så du valde att åka hem,” säger Sven-Erik i intervjun.

Nöjeslivet har sökt SVT för en kommentar.

Du kan se hela intervjun med Sven-Erik här.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev