Julklappen till tittarna: ”Ett fall för Vera” gör comeback i SVT – så blir specialavsnittet

Ett fall för Vera. Foto: ITV/Shutterstock

”Ett fall för Vera” har blivit en stor tittarfavorit i tv-rutan.
Nu står det klart att dramaserien gör comeback – med en nyinspelad julspecial.
Samtidigt kan Nöjeslivet nu berätta att programmet kommer sändas i SVT.

”Ett fall för Vera” har verkligen tagit tittarna med storm.

Detektiven Vera Stanhope, som spelas av skådisen Brenda Blethyn, tar sig an mordmysterier i det vackra landskapet i Storbritannien i dramaserien.

Rollfiguren Vera har blivit en tittarfavorit tack vare sin syrliga charm och kaxiga attityd, samtidigt som hon alltid har hjärtat på rätt ställe.

Tillsammans med sitt team – som genom åren bland annat bestått av kollegorna Aiden Healy (spelad av Kenny Doughty), David Leon (Joe Ashworth) och så förstås veteranen Kenny Lockhart med sin skottska accent (spelad av skådespelaren Jon Morrison) – löser Vera kluriga mordgåtor.

Artikeln fortsätter under bilden.

Brenda Blethyn i rollen som Vera Foto: ITV

Serien är baserad på den hyllade författaren Ann Cleeves kriminalromaner, och hade första gången premiär redan 2011. Sedan dess har tv-serien blivit väldigt populär – såväl på de brittiska öarna som i Sverige.

Dramaserien har faktiskt producerats i 12 säsonger fördelade på 50 avsnitt, och under 2024 kommer den nya säsongen, den 13:e i ordningen. I Sverige har tittarna kunnat följa Vera i såväl SVT som TV4.

Nu kommer dock riktigt goda nyheter för alla som inte kan få nog av kriminalinspektör Vera.

Enligt Mirror producerar brittiska tv-bolaget ITV ett nytt specialavsnitt med ”Ett fall för Vera” – som blir en julspecial. I programmet kommer Vera att ta sig an ett mystiskt mordfall som inträffar på just julen, skriver Mirror.

Bekräftat: SVT kommer sända julspecialen av

I Storbritannien kommer specialavsnittet att visas i jul – och nu kan Nöjeslivet berätta att så även blir fallet i Sverige.

SVT kommer nämligen att visa tittarfavoriten.

– Ja. SVT kommer att sända denna i jul, skriver SVT:s pressavdelning i ett meddelande till Nöjeslivet.

Skådespelaren Brenda Blethyn. Foto: Shutterstock

Goda nyheter för alla oss som älskar ”Ett fall för Vera” alltså. Vad tycker du om kriminalserien? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet och dela gärna artikeln.

Exit mobile version