Mark Levengoods nya besked om uppdraget som julvärd – bryter nu tystnaden: ”Många som är ensamma”

Det börjar nalkas mot jul vilket betyder att årets julvärd i SVT snart ska presenteras.

Det spekuleras just nu om vem det kan komma att bli – Mark Levengood är en av de favorittippade profilerna bland kanditaterna.

Så känner Mark inför uppdraget som julvärd i SVT.

Att få bli julvärd i SVT är tveklöst ett av de största hedersuppdragen inom televisionen.

Som julvärd sitter man och håller mer eller mindre hela Sverige sällskap i tv-rutan under julafton. Genom åren har vi sett mängder av kända profiler sitta i fåtöljen och tända det klassiska ljuset.

Den stora julvärds-stjärnan var förtås Arne Weise, vars namn nästan blivit synonymt med julen. Under många år var han julvärd i SVT innan hade lämnade över facklan.

Sedan 2003 har SVT haft en ny julvärd varje år. Bland de senaste julvärdarna kan Babben Larsson, Tareq Taylor, Lars Lerin och Marianne Mörck nämnas.

Inför julen i år har ännu inte årets julvärd i SVT avslöjats. Men spekulationerna är många om vem det kan bli som får axla rollen.

Enligt bettingsidan Betson så är Niklas Strömstedt, Carina Bergfeldt och Jesper Rönndahl de mest favorittippade.

Mark Levengood om att vara julvärd

Men med på listan finns också den folkkäre Mark Levengood. I en intervju med Hänt så har han fått frågor om hur han ser på uppdraget.

– Ja, alltså om jag skulle få frågan skulle jag nog allvarligt överväga det för jag tror att det hade varit en rolig uppgift. Men samtidigt tror jag att det är så mycket som ska stämma in alltså, det måste vara jämt mellan män och kvinnor, jämt mellan olika åldrar, säger Mark Levengood till Hänt.

Mark ser sig själv som en bra kanditat för uppdraget. Han trivs nämligen bra med att glädja andra.

– Jag är lite överempatisk i min läggning och många av mitt livs bästa jular har jag tillbringat när jag jobbade i vården. För det är ju så många som är ensamma på jul. Vi försöker alltid bjuda in folk så att ingen ska behöva vara ensam, säger han till Hänt och fortsätter:

– Jag vet bara att under de jularna som jag jobbade i vården var jag väldigt lycklig. Jag tyckte att jag kom till nytta liksom. Där tänker jag att jag skulle kunna göra jättemycket nytta som julvärd i tv. Men den dagen och den glädjen, då tar vi beslutet.

Mark Levengood. Foto: Foto: Maja Suslin/TT
Mark Levengood. Foto: Foto: Maja Suslin/TT

Vad spännande det ska bli att se vem som blir årets julvärd till slut! Mark Levengood hade verkligen passat utmärkt för rollen!

Vem tror du blir årets julvärd i SVT? Kommentera gärna på Facebook!