Karl Fredrik om nerverna inför TV4:s nya storsatsning på Österlen

Foto: TV4

Trädgårdstörstande tittare kan jubla – nu är det äntligen premiärdags för TV4:s nya storsatsning ”Karl Fredrik på Österlen”.

Samtidigt berättar programledaren Karl Fredrik Gustafsson nu om nervositeten bakom kulisserna.

– Det är klart att det är lite premiärnerver, absolut. Nu vill man att så många som möjligt ska titta och bli inspirerade, säger han till Nöjeslivet.

På bästa sändningstid klockan åtta under måndagen får TV4:s nya storsatsning premiär. I det nya livsstilsprogrammet ”Karl Fredrik på Österlen” bjuds tittarna med hem till trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson och hans vackra 1600-talsgård Eklaholm på Österlen.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: TV4

I fyra avsnitt får vi följa Karl Fredrik där han bor tillsammans med sin sambo Petter Kjellén, en hund och två katter. TV4 har under den gångna veckan visat många trailers i rutan inför den stora premiären.

Premiär för Karl Fredrik på Österlen i TV4

”Njut och inspireras av bländande blomsterprakt och lär dig allt och lite till om trädgård, blommor och inredning”, skriver TV4 själva om den nya satsningen med Karl Fredrik, som tidigare setts i program som ”Nyhetsmorgon” och ”Mandelmanns gård”.

Och den glada trädgårdsprofilen medger att det är nervöst inför programstarten på måndagen.

– Jag mår bra, men lite pirrigt är det allt inför premiären, säger Karl Fredrik när Nöjeslivet når honom över telefon på måndagen.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: TV4

Det är en solig dag på Österlen vilket ändå är en stor stämningshöjdare för Karl Fredrik.

– Men det är klart att lite premiärnerver ändå, absolut. Nu vill man att så många som möjligt kommer att titta, så att vi får en säsong till sen.

Nu visas de fyra avsnitten som spelades in under förra sommaren på måndagar i TV4.

– Självklart hoppas jag att alla tittare ska bli inspirerade oavsett om man har trädgård eller inte. I programmet vill vi blanda inspiration och handfasta tips och råd, säger han.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: TV4

Slipper konkurrens i tv från Ernst och ”Trädgårdstider”

I kampen om tv-tittarna ”slipper” Karl Fredrik konkurrens från exempelvis SVT1:s populära ”Trädgårdstider” som ju hade säsongsfinal i förra veckan.

– Ja, precis och Ernst (Kirchsteiger, reds anm.) har ju inte börjat gå än så absolut är det kanske bra att det inte är massa annat som pockar på uppmärksamheten och att vi sprider ut det ”gottiga” om trädgård och snittblommor, säger Karl Fredrik.

33-årige Karl Fredrik är floristen som blev trädgårdsmästare och som bland annat arbetat för det norska kungahuset under en tid då han var verksam i Oslo.

Har du fått se premiärprogrammet?

– Ja, jag har fått se alla fyra. Första har jag faktiskt sett ett par gånger.

Vad tyckte du om det?

– Man kan ju framställas på olika sätt och vis i klippning och så. Jag kan säga att vi har blivit vinklade väldigt positivt och äkta. Dessutom med en fin färgsättning, vacker musik och bild. Det är också en del av vår verklighet. Jag känner igen mig.

Han tror att intresset för att pyssla i trädgården har växt hos gemene man till följd av den rådande coronapandemin.

– I coronatider är det fler som ägnar tid åt trädgård. Dels vill vi ju ha fint omkring oss och då vill man ha fint omkring sig, men sedan blir man ju glad av blommor, trädgård och naturen. Bara att ta en promenad i naturen gör ju mycket! Det är lite ”back to basic” som kanske finns inom oss i kristider, det här lite mer med självförsörjande-tänk och så. Sen så behöver man ju inte ha en stor trädgård. Även på balkongen, terassen eller till och med på fönsterbrädet kan man ha en stor eller liten kryddplantering.

Ska du titta på ”Karl Fredrik på Österlen”? Tycker du om att pyssla i trädgården? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version