Lasse Kronérs vrede efter TV4:s petning av Agneta Sjödin – nu ryter han ifrån

Lasse Kronér, Tilde de Paula Eby, Agneta Sjödin. Foto: SVT/TV4

Lasse Kronér, Tilde de Paula Eby, Agneta Sjödin. Foto: SVT/TV4

TV4:s petning av Agneta Sjödin i ”Nyårskarmallerna” väckte ilska hos tv-tittarna.
Nu riktar även ”Doobidoo”-programledaren Lasse Kronér kritik mot beslutet.
– Agneta är en sådan som gör tv för en bred publik. Det finns få sådana kvar, säger han till Hänt.

Ända sedan TV4 sjösattes i början av 1990-talet har Agneta Sjödin varit en av kanalens stora stjärnor.

Programledaren slog igenom bland annat med helgunderhållningen ”Fångarna på fortet”, som hon har lett i massvis av år tillsammans med kollegan Gunde Svan.

Men Sjödin har genom åren också haft hand om andra klassiska nöjessatsningar som ”Tur i kärlek”, ”Sikta mot stjärnorna” och ”Let’s dance”.

Ett program som de flesta tv-tittare förmodligen också förknippar med Sjödin är förstås ”Agnetas nyårskarameller”. Nyårsprogrammet som sammanfattade tabbar och roliga incidenter från tv-inspelningar under året som gått. Det sändes första gången åren 1995.

Men efter nästan 30 år som programledare för ”Agnetas nyårskarameller” petades hon plötsligt inför årets sändning av det klassiska underhållningsprogrammet på nyårsdagen.

Sjödin har i intervjuer berättat att hon inte riktigt fått någon förklaring till petningen.

– Jag tyckte det kändes konstigt, för jag förstod inte riktigt hur de skulle förändra och varför de inte kunde förändra med mig. Vi kunde tillsammans gjort en stor förändring, men nej. De ville förändra bara, och det är allt jag vet. Jag har verkligen försökt, ”säg exakt vad det handlar om, är det någon som inte vill jobba med mig?” Men nej, säger Agneta Sjödin i ”Morgonpasset i P3”.

Trots detta blev Sjödin den första gästen i programmet, som i år leddes av Tilde de Paula Eby och komikern Edvin Törnblom. Och Sjödin poängterade att hon inte har någonting personligt emot efterträdarna.

– Jag gästar ju programmet för Tilde ville jättegärna ha med mig som gäst. Jag tror faktiskt nästan det var ett krav från henne, vilket var himla gulligt. Det var en jättefin intervju, sade Sjödin i ”Morgonpasset i P3”.

Samtidigt har tv-tittarna rasat mot TV4:s beslut att peta veteranen.

Nu rider även en av svensk underhållnings-tv:s verkliga tungviktare ut till Sjödins försvar.

Det är Lasse Kronér, kollega på SVT, som väljer att visa sitt stöd för Sjödin. ”Doobidoo”-programledaren är oförstående till TV4:s beslut att plocka bort Sjödin från ”Nyårskaramellerna”.

– Vår bransch är lite skadad av att de sitter folk på bestämmande platser som egentligen inte har någon koll skulle jag säga. Alltså de har ingen koll på vad Sverige vill titta på utan man är liten ankdamm runt Stureplan och så sitter man och bestämmer vad hela Sverige ska titta på. Detta har jag sagt tusen gånger att jag tycker att detta är hål i huvudet, säger Kronér till Hänt.

Han passar också på att hylla Sjödin.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

– Agneta är en sådan som gör tv för en bred publik. Det finns få sådana kvar. Hela medievärlden är lite rädd idag. Och då ska det omstruktureras och då byter man någonting, ofta programledaren. Agneta har skött det jobbet med ära under alla år, säger Kronér till Hänt.

Samtidigt vill ”Doobidoo”-programledaren också göra det tydligt att han inte har någonting emot Agnetas efterträdare på posten. I stället riktar han kritiken mot de som tagit beslutet.

– Det är inget fel på varken Edvin eller Tilde, det är inte deras fel, det är ofta någon högre upp, säger han.

Agneta Sjödin ledde Nyårskaramellerna i många år. Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version