Tittarnas stenhårda kritik – nyårsilskan efter TV4:s behandling av petade Agneta Sjödin: ”Skäms”

Petad som programledare efter nästan 30 år – men tillbaka direkt som gäst.
Agneta Sjödin gjorde entré i ”TV4:s Nyårskarameller” och fick blicka tillbaka på karriären.
Efteråt var tittarna tydliga i sin dom om ändringen i programmet.

Ända sedan TV4 sjösattes i början av 1990-talet har Agneta Sjödin varit en av kanalens stora stjärnor.

Programledaren slog igenom bland annat med helgunderhållningen ”Fångarna på fortet”, som hon har lett i massvis av år tillsammans med kollegan Gunde Svan.

Men Sjödin har genom åren också haft hand om andra klassiska nöjessatsningar som ”Tur i kärlek”, ”Sikta mot stjärnorna” och ”Let’s dance”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Agneta Sjödin ledde Nyårskaramellerna i många år. Foto: TV4
Agneta Sjödin ledde Nyårskaramellerna i många år. Foto: TV4

De flesta tv-tittare förknippar också Sjödin med nyårshelgen. Detta då hon varit värd för bloopers-showen ”Agnetas nyårskarameller” i närmare 30 år. Nyårsprogrammet visade tabbar och roliga incidenter från tv-inspelningar under året som gått.

Men nyligen kom beskedet att Sjödin inte får fortsatt förtroende att leda ”Nyårskaramellerna”.

Tilde och Edvin tog över Nyårskaramellerna

Det var i början av december som kanalen gick ut och bekräftade att det i stället blir Tilde de Paula Eby och komikern Edvin Törnblom som tar över nyårstraditionen.

Dessutom bytte programmet namn – från ”Agnetas nyårskarameller” till ”TV4:s nyårskarameller”.

– TV4 bestämde sig för att de vill göra förändringar i programmet. Jag vet att Tilde och gänget kommer att göra ett superjobb. Så ni kan med säkerhet se fram emot ett kanonprogram. Traditionen lever vidare! Jag är med och gästar så på ett sätt ses vi ändå, skrev Agneta Sjödin på Instagram när beskedet kom.

Artikeln fortsätter under bilden.

Agneta Sjödin tillbaka som gäst. Foto: TV4
Agneta Sjödin tillbaka som gäst. Foto: TV4

”Jag fick sparken”

Sjödin berättade i helgen i P3-programmet ”Morgonpasset” om spelet bakom kulisserna.

– Jag fick sparken. Jag fick verkligen sparken. Du vet i dessa tider, vi är bara brickor i ett spel, säger hon i P3-programmet Morgonpasset i Sveriges Radio.

Hon fortsätter:

– Jag fick ett telefonsamtal från en exekutiv om att de skulle förändra. Sånt här räknar man med i min bransch, de förändrar ju saker och speciellt i dessa tider. De är ju desperata för att överleva där ute.

Tildes stöd till Agneta Sjödin

Inför sändningen av årets ”Nyårskarameller” har Sjödin också fått stöd från sin efterträdare Tilde de Paula Eby. I en kommentar till Sjödin på Instagram skriver Tilde:

– Du ÄR Nyårskaramellerna! Nu blir det andra karameller – men ingen är som DU.

Tittarnas stenhårda kritik mot förändringen

När TV4:s Nyårskarameller sändes på nyårsdagen var Sjödin inbjuden som gäst. Hon slog sig ned bredvid Tilde de Paula Eby och mindes tillbaka på sina många nyårsprogram i kanalen.

Innan det var dags för andra gäster att ta plats i studion.

Efteråt har tittarna inte varit nådiga i sin kritik mot förändringen av programmet. På TV4:s Instagram-sida ventilerar tittarna sin nyårsilska.

– Så tråkigt, lite som när vi förlorade Arne Weise all over again. Jag är inte Agnetas största fan men nyårskarameller sköter hon riktigt bra! skriver en tittare i en kommentar på TV4:s Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Jag tycker att Agneta passade mycket bättre i detta program, skriver en annan tittare.

– Agneta kom tillbaka och håll er till tv-blooper. Fy så dåligt å dålig behandling av Agneta fy skäms på TV4 å ni andra på TV4 som ska vara kollegor, skriver en tredje.

– Vill gärna se Agnetas nyårskarameller med bloopers och det har varit så kul i nära 30 år … Detta är ju ett helt annat program med hur bra det har gått för Sveriges kändisar och Tilde är duktig MEN kalla det inte nyårskarameller, skriver en fjärde.

Flera tittare är också kritiska till innehållet i programmet.

– Till nästa år kan ni kanske fokusera på bloopisar. Var ett riktigt dåligt program i år. Var mest en massa intervjuer med inbördes beundran som TV4 vill lyfta fram. Gör om och gör rätt, skriver en tittare.

– Hur kan ni år efter år inte ens nämna Lotta på Liseberg? I år hade det dessutom varit snyggt eftersom det är Lottas sista år, skriver ytterligare en missnöjd tittare i kommentarsfältet.

Tilde och Agneta i "TV4:s Nyårskarameller". Foto: TV4
Tilde och Agneta i ”TV4:s Nyårskarameller”. Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev