Foto: TV4

Aron Andersons kärleksbesked efter Let’s dance – bryter tystnaden om inviterna

Aron Anderson fångade många tv-tittares hjärtan.
Nu berättar Let’s dance-profilen och föreläsaren om hemliga inviterna bakom kulisserna.
– Det har väl kommit lite sådana meddelanden, absolut, säger han till Nöjeslivet.

Aron Anderson, 34, skrev historia i årets Let’s dance. Han blev i och med sin medverkan den förste manlige deltagaren i världen att dansa i rullstol i underhållningsprogrammet.

Aron Anderson
Foto: TV4

Efter idrottskarriären – där Aron bland annat tävlade för Sverige i Paralympics – har han blivit en stor inspirationskälla via sina föreläsningar och många äventyr. Anderson har genom årens lopp bestigit Kebnekaise, gjort en svensk klassiker och dessutom varit sommarpratare i Sveriges Radios P1. I vintras åkte han Vasaloppet och samlade då in hela 371 396 kronor i en insamling till förmån för UNHCR för krigets offer i Ukraina.

Men under våren har det alltså varit dans på schemat för Aron Anderson – som verkligen imponerade under sin tid i TV4-programmet. Tillsammans med danspartnern Jasmine Takács nådde han hela vägen till kvartsfinal och en slutlig fjärdeplats.

Inför sin stora resa i Let’s dance berättade Aron Anderson öppenhjärtigt i en exklusiv intervju med Nöjeslivet att han blivit singel före danstävlingen.

– Jag har ganska nyligen blivit singel så det är ingen stress med det. Vi får se, sade Aron Anderson då till Nöjeslivet.

Efter Let’s dance – Aron Andersons kärleksbesked

Nu – några månader senare – berättar den omåttligt populäre äventyraren som också är framgångsrik föreläsare, att han fortsatt är singel. I flera veckor har han dock fått massor av kärlek från svenska folket som röstat honom vidare i Let’s dance.

På frågan om han fått några inviter från kärlekstörstande tv-tittare under dessa veckor bekräftar han att så är fallet.

– Ja, men det har väl kommit lite sådana meddelanden, haha. Absolut, säger Aron Anderson till Nöjeslivet.

Och fortsätter:

– Sen tar jag väl ganska lugnt på den fronten.

Danspartnern Jasmine Takács, som själv är i ett förhållande, meddelar då, skämtsamt, att hon inte fått några kärleksfulla inviter från tittarna.

– Jag har inte fått några! Jag tror folk inte vågar. Jag har ju kille, så det gör inget. Men det är alltid trevligt med lite…, säger hon innan Aron avbryter.

– Du är ändå lite besviken? säger Aron och skrattar.

– Ja! Men det är ingen som vågar. Jag ser så hård ut, säger Jasmine och ler.

– Skicka till Jasmine nu! säger Aron som i en uppmaning till tv-tittarna.

Aron Anderson om känslosamma meddelandena från föräldrar

Vad är ni mest nöjda med under er resa i Let’s dance?

– Jag är mest nöjd över det avtrycket jag fått. Tittar man dansmässigt, Paso doblen, som vi åkte ut med i kvarten, fick vi tre tior på. Vi är så nöjda med den dansen, den är magisk. Men totalt är det avtrycket jag fått. Så mycket meddelanden om vilket genomslag det fått för så många och vad det betytt. 15 procent av jordens befolkning har någon form av funktionsnedsättning, det är inte jättemånga som syns i media och sånt. Jag förstod inte hur viktigt det var, säger Aron Anderson.

Äventyraren förklarar att många föräldrar hört av sig med känslosamma historier om vad hans medverkan i Let’s dance kan ha haft för påverkan på barn med funktionsvariationer.

– Jag har fått så mycket meddelanden från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. Som exempel en mamma hörde av sig och skrev att hennes dotter inte velat synas med sin rullstol på något sätt, och inte velat använda den även fast hon behöver den. Nu har hon bytt sin profilbild i sociala medier med rullstolen. Och massor med liknande historier, säger han.

Duon nådde alltså hela vägen till kvartsfinal i årets Let’s dance – där de belönades av toppoäng av juryn för sin paso doble.

– Det har varit fantastiskt. Vi avslutade på topp! säger Jasmine.

Ni har gjort en briljant insats i årets Let’s dance, Aron och Jasmine, tack för underhållningen!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna duo!