Foto: Anders Wiklund & Jonas Ekströmer/TT

Let’s dance-profilen Aron Anderson bekräftar uppbrottet – orden om kärlekslivet: ”Ingen stress”

Han vill visa hela svenska folket att det går att bjuda på stor dansshow i rullstol.
Äventyraren Aron Anderson skriver historia i Let’s dance 2022.
Samtidigt bekräftar han nu för första gången uppbrottet från hustrun.
– Jag har ganska nyligen blivit singel, säger han till Nöjeslivet.

Svenske Paralympics-hjälten Aron Anderson, 34, skriver historia i årets Let’s dance som den förste manlige deltagaren i världen att dansa i rullstol i programmet.

Efter idrottskarriären har Aron blivit en stor inspirationskälla via sina föreläsningar och många äventyr. Han har under åren bland annat bestigit Kebnekaise, genomfört en svensk klassiker och sommarpratat i radions P1. Nyligen åkte han också Vasaloppet – och samlade samtidigt in hela 371 396 kronor i en insamling till förmån för UNHCR för krigets offer i Ukraina.

LÄS MER: Äventyraren Aron Anderson skriver Let’s dance-historia: ”Visa Sverige att det går att dansa jättefint sittande”

Men nu kliver Anderson alltså in i danslokalen. Tillsammans med proffsdansaren Jasmine Takács ska han under våren underhålla svenska folket på bästa sändningstid under lördagarna i TV4.

Nytt för i år i Let’s dance är att produktionen äntligen återigen får välkomna publik till studion under direktsändningarna. Aron Anderson ser fram emot att få välkomna nära och kära till programmet.

– Ja, familjen kommer att komma, och lite vänner och så där. Det är jättekul, säger Aron Anderson till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20160202 Aron Anderson, äventyrare och fd paralympier, är ny programledare för Lilla Sportspegeln. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20160202 Aron Anderson, äventyrare och fd paralympier, är ny programledare för Lilla Sportspegeln. Foto: Anders Wiklund / TT

Hur viktigt blir det stödet att ha på plats? Förra året fick de ju inte vara där.

– Nej, inte på två år har vi haft publik, säger Jasmine Takács.

– Jag tycker det är underbart att vi får ha publik. Jag är ju van vid att föreläsa mycket, och det är väldigt härligt, säger Aron.

Aron Anderson: ”Ingen stress”

Samtidigt bekräftar Anderson att hustrun inte dyker upp.

– Nej, ingen fru, säger Anderson som bekräftar att han är singel.

Det blir lite som Sveriges största kontaktannons för dig med Let’s dance?

– Haha, nej nej, det tror jag inte, säger Aron och skrattar.

Danskollegan Jasmine Takács talar sig varm om kollegan.

– Du är ju väldigt charmig, säger hon.

– Tack! Nej, jag har ganska nyligen blivit singel så det är ingen stress med det. Vi får se, säger Aron Anderson till Nöjeslivet.

Det var inte därför du tackade ja till Let’s dance i alla fall?

– Haha, nej verkligen inte! säger Aron och skrattar.

https://www.instagram.com/p/CbKWKLkNVev/

Aron Anderson och Jasmine Takács dansar med rullstol i Let’s dance 2022

Att dansa med rullstol blir en utmaning såväl för Anderson som för Takács.

– Vi har visat dansen för våra danskollegor här, och det har varit kul att se deras reaktioner. Nu ska det bli kul att se svenska folkets reaktioner, säger Aron Anderson.

I programmet kommer de att bedömas av juryn som precis som förra året består av Tony Irving, Dermot Clemenger och Ann Wilson.

– Vi har inte hunnit prata med dem, men det lilla jag hunnit med så har de varit trevliga. Sen vill de ha lite bruna kuvert också med omärkta sedlar i, får se om vi kan lösa något sånt. Haha nej då, säger Aron skämtsamt.

Nerverna inför mötet med Tony Irving

Samtidigt medger han att första mötet med juryn blir nervöst på lördag.

– Ja, det är väl klart att det är nervöst, man har ändå lagt sin själ i den här första dansen nu. Det blir väldigt intressant att se vad de kommer tycka om den, säger han.

Jasmine Takács gjorde debut som dansare i Let’s dance 2017 och har genom åren bland annat tidigare dansat med profiler som komikern Anders Jansson och friidrottshjälten Michel Tornéus. Hon har klart för sig vad Let’s dance-juryn förväntar sig av dem.

Tony Irving
Tony Irving är med för 17:e säsongen i rad i juryn. Foto: TV4

– Juryn gillar ju att se utveckling, att man blir bättre och bättre för varje vecka. Så jag tror vi har otroliga möjligheter att utvecklas just för att det här är så nytt för båda oss. Visst, vi kanske inte kan utveckla stegen, men vi kan utveckla kroppsspråket, säger hon.

– Mitt fotarbete är svårutvecklat, säger Aron och ler.

Jasmine igen:

– De är ju väldigt snälla men säger det de tycker och de säger rätt. Det gäller att lyssna på deras kritik. Men i slutändan tänker jag att vi vill ha kul, vi vill utvecklas tillsammans som Sveriges första para-kombipar, eller världens första med en manlig. Om sen juryn eller Sverige inte gillar det så gör det inget. För vi har det bra tillsammans och jag är så glad att vi fått vi fått varandra för vi funkar jättebra och har kul.

Hemliga vapnet i kulissen: Stjärna från ”Britain’s Got Talent”

STOCKHOLM 20220315 Let's Dance 2022. Gruppbild på alla deltagare. Bakre raden; dansaren Tobias Wallin, läkaren Mouna Esmaeilzadeh, Dr. Mouna, dansare Malin Watson, författaren Henrik Fexeus. Främre raden; Skådespelaren Cecilia von der Esch, dansaren Hugo Gustafsson, dansaren Linn Hegdal, äventyraren Aron Andersson, komikern Filip Dikmen, dansaren Jasmine Takacs, artostem Erik Saade, dansaren Katja Lujan Engelholm, tv-personligheten Mia Parnevik, dansaren Tobias Karlsson, dansaren Cecilia Ehrling, programledaren Markus Granseth, artisten Lisa Ajax, lantbrukaren Marie Mandelmann, dansaren Jonathan Näslund. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20220315 Let’s Dance 2022. Gruppbild på alla deltagare. Bakre raden; dansaren Tobias Wallin, läkaren Mouna Esmaeilzadeh, Dr. Mouna, dansare Malin Watson, författaren Henrik Fexeus. Främre raden; Skådespelaren Cecilia von der Esch, dansaren Hugo Gustafsson, dansaren Linn Hegdal, äventyraren Aron Andersson, komikern Filip Dikmen, dansaren Jasmine Takacs, artostem Erik Saade, dansaren Katja Lujan Engelholm, tv-personligheten Mia Parnevik, dansaren Tobias Karlsson, dansaren Cecilia Ehrling, programledaren Markus Granseth, artisten Lisa Ajax, lantbrukaren Marie Mandelmann, dansaren Jonathan Näslund. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Aron Anderson har bara lovord att ösa över sin kollega. Dessutom har duon ett ”hemligt” vapen i kulisserna. Jasmine Takács danspartner Aaron Brown finns med som stöd utanför rampljuset. Takács och Brown har tidigare bland annat gjort succé i ”Britain’s Got Talent”.

– Jasmine är en världsklassdansare, har kört show i Dubai i vinter och det är på en sån brutal nivå dansmässigt. Hennes vanliga danspartner som också heter Aaron jobbar ju här på produktionen också, han jobbar i kostym, och det är han som satt på de här stenarna, säger Aron och pekar på duons kläder, säger Aron Anderson.

Stödet från dem båda har varit viktigt för honom i förberedelserna inför Let’s dance.

– Ibland har Aaron varit med och bollat idéer, hur kan vi göra det här annorlunda? Ögat som de här två har för dans är sanslöst, säger han.

Har det kommit mycket reaktioner sen det blev officiellt att du skulle vara med?

– Reaktioner har det kommit från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar till exempel. De säger, äntligen är det någon annan med funktionsnedsättning i ett stort tv-program som vi kan visa upp för vår son eller dotter. Vilket är så fantastiskt, att få visa för dem att man kan göra alla möjliga saker. Att visa att det går tycker jag är så fint. Det har verkligen berört mig, jag trodde inte att det skulle bli så mycket respons som det verkligen blev när det var officiellt.

STOCKHOLM 20220315 Let's Dance 2022. Dansaren Jasmine Takács och äventyraren Aron Anderson. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20220315 Let’s Dance 2022. Dansaren Jasmine Takács och äventyraren Aron Anderson. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Let’s dance”-premiären sänds på lördag 19 mars klockan 20.00 i TV4.

Nu visar vi vårt stöd till Aron, Jasmine och de andra dansarna – stort lycka till!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om dem på vår Facebook-sida!