Aron Andersons underbara familjelycka – efter stora succén i Let's dance: ”Otrolig ära”
Aron Anderson. Foto: Jonas Ekströmer/TT & TV4

Foto: TT/TV4

Aron Andersons underbara familjelycka – efter stora succén i Let’s dance: ”Otrolig ära”

Vilken glädje!
Nu berättar Let’s dance-profilen Aron Anderson om sitt nya, ärofyllda uppdrag utanför rampljuset.

Aron Anderson gjorde stor succé i våras när han som förste manlige deltagare dansare med rullstol i Let’s dance. Tillsammans med kollegan tillika proffsdansaren Jasmine Takács nådde han hela vägen till kvartsfinal i TV4-programmet.

Jasmine Takács och Aron Anderson i Let's dance 2022. Foto: TV4
Jasmine Takács och Aron Anderson i Let’s dance 2022. Foto: TV4

Aron tävlade under sin aktiva idrottskarriär framgångsrikt för Sverige i Paralympics. Efter densamma har han blivit en stor inspirationskälla via sina föreläsningar och många äventyr.

Anderson har genom årens lopp bestigit Kebnekaise, gjort en svensk klassiker och dessutom varit sommarpratare i Sveriges Radios P1. I vintras åkte han Vasaloppet och samlade då in 371 396 kronor i en insamling till förmån för UNHCR för krigets offer i Ukraina.

Under våren var det alltså dans som stod på schemat för Aron.

För Paralympiern, äventyraren och föreläsaren blev direktsändningarna på lördagskvällarna i TV4 ett minne att bära med sig.

Aron Andersons starka insikt efter succén i Let’s dance

Efteråt berättade han för Nöjeslivet om sina starka intryck – och att han var allra mest nöjd med de reaktioner som hans medverkan väckte ute i landet.

– Jag är mest nöjd över det avtrycket jag fått. Tittar man dansmässigt… Pason, som vi åkte ut med i kvarten, fick vi tre tior på. Vi är så nöjda med den dansen, den är magisk. Men totalt är det avtrycket jag fått, säger Aron Anderson till Nöjeslivet.

Enligt Anderson hade många människor som lever med funktionsvariationer hört av sig direkt till honom i samband med hans medverkan i TV4-showen.

– Så många meddelanden om vilket genomslag det fått för så många och vad det betytt. 15 procent av jordens befolkning har någon form av funktionsnedsättning. Det är inte jättemånga som syns i media och sånt. Jag förstod inte hur viktigt det var, sade Aron Anderson.

Han fortsatte:

– Jag har fått så mycket meddelanden från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. Som exempel en mamma hörde av sig och skrev att hennes dotter inte velat synas med sin rullstol på något sätt, och inte velat använda den även fast hon behöver den. Nu har hon bytt sin profilbild i sociala medier med rullstolen. Och massor med liknande historier.

Efter den stora succén i Sverige bar det av till USA – dit Aron och Jasmine var bjudna för att dansa vid en välgörenhetstillställning. Så här såg det ut då:

Arons nya härliga besked utanför rampljuset – har blivit gudfar

Även utanför rampljuset har Aron Anderson anledning att jubla.

På sin Instagram berättar han nämligen att han blivit gudfar.

– I fredags fick jag den enorma äran att bli gudfar åt den här lille killen. Vilken otrolig ära och ansvar. Tack till bästa föräldrarna för förtroendet, skriver Aron Anderson på Instagram.

Han fortsätter:

– Jag lovar att ta med honom på roliga äventyr och upptåg. Att lära honom göra upp eld och sova i tält. Filosofera om livet och köpa ut folköl, skriver han skämtsamt.

LÄS MER: Aron Andersons kärleksbesked efter Let’s dance – bryter tystnaden om inviterna

Aron Anderson. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Aron Anderson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Stort grattis säger vi såväl till de nyblivna föräldrarna, som till den nyblivne gudfadern Aron!