David Lindgrens sorg – starka känslorna efter Petra Medes avhopp i Let’s Dance: ”Så ledsen” 

Under helgen kom beskedet att Petra Mede inte kommer agera programledare för Let’s Dance den här säsongen.

Nu delar hennes före detta kollega, David Lindgren, med sig av hur tråkigt han tycker det är att hon tvingas lämna rollen.

Med bara några dagar kvar till premiären av Let’s Dance har TV4 bekräftat att tidigare programledaren Petra Mede kommer lämna sin roll.

Detta till följd av hälsoskäl.

I ett uttalande på TV4:s sajt har hon förklarat att det är smärtor i ryggen som sätter stopp för henne.

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let’s Dance i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagskväll, säger Mede till TV4.

Läs mer: Jon Henrik Fjällgrens varma ord till svenska folket – stora tacksamheten: ”Älskar er så himla mycket”

David Lindgrens ord till Petra

Ända sedan 2021 har Petra lett tittarna genom programmet tillsammans med kollegan David Lindgren och för många har de blivit riktiga favoriter.

Petra Mede, David Lindgren
Foto: TV4

Nu delar David med sig av gripande ord på sin Instagram gällande hur ledsen han är över att inte få arbeta med henne den här säsongen.

”Vet inte vad jag ska skriva… så ledsen att jag inte ska få jobba med dig en 3e säsong Petra. Hoppas så att du ska få ordning på din rygg! Krya, vila och all styrka & kärlek till dig,” skriver han.

David Lindgren
Foto: TV4

Läs mer: Björn Ulvaeus klar för ”Benjamin’s” så lockade Ingrosso Abba-giganten till succén: ”Han ville…”

Kristin Kaspersen programledare för Let’s Dance 203

Nu blir det alltså istället en annan profil som axlar rollen som programledare för Let’s Dace, och det blir Kristin Kaspersen.

– Jag vet att hon och David kommer att bjuda på ett enastående Let’s Dance i år. Kristin har ju för jösse namn vunnit hela tjotaballongen en gång. Jag önskar alla deltagare stort lycka till, säger Petra Mede till TV4.

Kristin Kaspersen
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Läs mer: Loreen om pojkvännens fina stöd – bakom kulisserna på Melodifestivalen 2023: ”En trygghet”

”Ska bli så roligt”

Och även om David tycker det är oerhört tråkigt att tvingas arbeta utan Petra så är han glad över att få samarbeta med just Kristin.

”Så den här säsongen får jag programleda, prata, sjunga, dansa & skratta tillsammans med någon annan på lördagskvällarna. Det är inte vem som helst utan den underbara Let’s Dance vinnaren från 2019 Kristin Kaspersen. Ska bli så roligt att få lära känna dig och göra den här resan tillsammans med dig. I morgon jobbar vi vidare för att få till ett riktigt bra premiär program,” skriver han på sin Instagram.

Premiären äger rum den 18 mars.

Vi önskar er stort lycka till!