Johan Jureskogs svåra smärtor i Let’s dance – skadan i kulisserna: ”Trodde allting var över”

Nu har Let’s dance dragit i gång på allvar.

Men för kocken Johan Jureskog har resan fått allt annat än en enkel start, han skadade sig nämligen rejält inför att träningen skulle börja.

– Det gör ont varje dag, berättar han för Nöjeslivet.

Äntligen har nya säsongen av Let’s dance dragit i gång i TV4 och i år är det minst sagt ett härligt gäng som dragit på sig dansskorna för att göra upp om vinsten.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt: 

I vanlig ordning är det tuff konkurrens och alla medverkande har tränat stenhårt för att göra så bra ifrån sig som möjligt.

Och nu blir det allvar när det första dansparet för säsongen kommer åka ut under lördagen.

STOCKHOLM 20230314 Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras. Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Dermot Clemenger, Ann Wilson, Tony Irving, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Tobias Karlsson. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, David Lindgren, Kristin Kaspersen, Tove Villför, Ida Sund, Jasmin Takács, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla. Detta i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20230314 Kändisar och dansare i TV4-programmet Let’s Dance 2023 presenteras. Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Dermot Clemenger, Ann Wilson, Tony Irving, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Tobias Karlsson. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, David Lindgren, Kristin Kaspersen, Tove Villför, Ida Sund, Jasmin Takács, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla. Detta i Let’s Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Samtliga par tar med sig poängen från förra veckans program och i slutet av kvällen får vi se vilka som lyckas hålla sig kvar.

Läs mer: Johanna Lind Bagges smärtsamma bakslag i kulisserna på Let’s dance – skadan efter premiärsuccén

Johan Jureskogs olycka innan Let’s dance

Men för Johan Jureskog är det inte bara poängen och prestationerna som varit orosmoment inför tävlingen.

För en tid sedan råkade han nämligen ut för en allvarlig skidolycka.

Det hela började när han tränade inför Vasaloppet.

– I somras så satt brorsan och jag, vi var väl inte helt nyktra, och så fick vi förfrågan om att vara med i Vasaloppet. Det har alltid varit en pojkdröm så då sa vi ”ja, men nu kör vi!,” berättar Johan Jureskog för Nöjeslivet.

Johan Jureskog, Let's Dance
Foto: TV4

Läs mer: Kristin Kaspersens stöd från familjen efter beslutet om Let’s dance – Filip Lamprechts drag

”Trodde allting var över”

När han väl var ute i spåret och tränade så hände det som inte fick hända och Johan ramlade.

– Det tog tvärstopp och det var stenhårt i backen så jag fick allt på axeln. Jag trodde allting var över. Det gör ont varje dag, jag går liksom på smärtstillande. Men jag ska röra på den så mycket som möjligt och jag har mina övningar. Runt det här så finns det kiropraktorer som ger mig övningar hur jag ska ta mig igenom det här, säger stjärnkocken.

Det här har inneburit en del anpassningar berättar danspartnern Hedvig Löfwall.

– I början fick vi öva väldigt mycket ben och fötter, och inte så mycket armar. Sen har axeln blivit bättre och bättre, säger hon till Nöjeslivet.

Johan Jureskog, Hedvig Löfwall, Let's Dance
Foto: TV4

Läs mer: Tony Irvings ord om Charlotte Kalla i Let’s dance – så påverkar graviditeten tävlingen: ”Hon är bara…”

Tänker göra allt han kan för att ta sig långt

Men trots smärtan är Johan angelägen om att göra sitt absolut bästa för att komma så långt i tävlingen som möjligt.

Han säger att även om lyft inte är aktuellt ännu så ska han se till att fixa det också om han lyckas hålla sig kvar, trots axeln.

– Jag vet inte när man brukar börja lyfta, det är lite senare kanske. Men då får jag ta något smärtstillande så klarar jag det också, säger han självsäkert.

Stort lycka till ikväll!