Johanna Lind Bagges smärtsamma bakslag i kulisserna på Let’s dance – skadan efter premiärsuccén

Hon golvade juryn i premiären av Let’s dance – och toppar tävlingen direkt.
Men bakom kulisserna har Johanna Lind Bagge drabbats av ett smärtsamt bakslag.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Till tonerna av Lisa Nilssons klassiker ”Varje gång jag ser dig” gjorde tv-profilen, hundälskaren och skönhetsentreprenören Johanna Lind Bagge entré i årets Let’s dance i TV4.

Stämningen var på topp i studion i lördags kväll, då Johanna i direktsändning bjöd upp till show med proffsdansaren Tobias Wallin.

Duon bjöd på en lekfull samba som verkligen gick hem – såväl hos juryn som hos tittarna. Efteråt var juryn mycket nöjda med vad de fick se.

Artikeln fortsätter under bilden.

Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin gör sig redo för sin premiärdans i Let's dance 2023. Foto: TV4
Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin gör sig redo för sin premiärdans i Let’s dance 2023. Foto: TV4

– Vilket drag! Hur bra som helst. Man blir verkligen hur glad som helst när man ser dig, sade programledaren Kristin Kaspersen till Johanna och Tobias innan juryn skulle dela ut sina omdömen.

LÄS MER: Kristin Kaspersens stöd från familjen efter beslutet om Let’s dance – Filip Lamprechts drag under premiären

Tony Irvings starka ord till Johanna Lind Bagge efter premiären

Som alltså var mycket positiva redan i första programmet.

– Det där var skitbra! Du går ut första gången, första programmet, ni är andra paret ut. Det är klart att där är mycket nerver men man ser inte det. Du ser naturlig ut, ingenting är forcerat varken i rörelser eller uttryck. Fantastiskt bra, det här lovar bra för framtiden, säger Ann Wilson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Till tonerna av Lisa Nilssons "Varje gång jag ser dig" bjöd Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin på en samba i Let's dance-premiären. Foto: TV4
Till tonerna av Lisa Nilssons ”Varje gång jag ser dig” bjöd Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin på en samba i Let’s dance-premiären. Foto: TV4

Dermot Clemenger fortsatte berömmet.

– Träffsäker i alla rörelser, från start till slut. Väldigt avslappnad, fin rytmförändringar, bra koreografi Tobbe! Och det som jag älskar att se, jag tjatar på tävlingsbanan att ingen dansar en reversed roles längre, och ni gjorde det mitt på golvet. Fantastiskt bra, säger han.

Tony Irving valde att fokusera på Johannas teknik i sina omdömen.

– Din fysiskt rörelse, du har viktfördelat över foten perfekt så att bron i fötterna aktiverar, knäna böjda på rätt plats. Du vrider dina magmuskler och får till det här vridning vi vill få till i samba. Tekniskt sett, skiter i att det här att det var ”gulligull och bra”, du var jävligt bra tekniskt, säger Tony Irving.

LÄS MER: Tony Irvings ord om Charlotte Kalla i Let’s dance – så påverkar graviditeten tävlingen: ”Hon är bara…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Premiärsuccé! Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i en slutpose i Let's dance-premiären 2023. Duon hamnade i topp efter juryns och tittarnas röstning. Foto: TV4
Premiärsuccé! Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i en slutpose i Let’s dance-premiären 2023. Duon hamnade i topp efter juryns och tittarnas röstning. Foto: TV4

För kändisdeltagaren var det skönt att ha premiärdansen avklarad. Hon hade tampats med en hel del nervositet inför programmet.

– Jag är så nervös så det finns inte, sade Johanna i sändningen innan hon fick ta emot sina imponerande poäng:

Fem från Dermot, fyra från Ann och fem från Tony, vilket betydde 14 poäng. Flest av alla, tillsammans med Rickard Sjöberg och Tove Villför i premiären.

Strax innan premiäravsnittet avslutades avslöjade dessutom programledarna Kristin Kaspersen och David Lindgren att Lind Bagge, efter att även tittarnas röster räknats samman med juryns, ligger i topp efter första veckan.

Men efter succén i premiären har Johanna och Tobias nu drabbats av ett bakslag.

LÄS MER: Kritiken mot Let’s dance – efter beteendet mitt i sändning

Johannas bakslag efter succén i Let’s dance

På Instagram berättar Johanna på måndagen att hon har fått en blödning i foten efter Let’s dance.

– Liten blödning i foten men jag har hårt pannben, skriver hon på Instagram story där hon visar upp den lindade foten.

Artikeln fortsätter under bilden.

Johanna visar upp sina fötter där hon fått en blödning efter Let's dance-premiären. Foto: Instagram story
Johanna visar upp sina fötter där hon fått en blödning efter Let’s dance-premiären. Foto: Instagram story

Inför premiären i lördags var formen bättre hos Johanna, som sprudlade av energi när Nöjeslivet mötte stjärnan.

– Det är så himla bra. Så kul. Hur tankarna går? Det ska bli jätteroligt, skönt att bara göra programmet. Jag vill bara ut och dansa med Tobias. Det känns fantastiskt faktiskt. Det blir jätteroligt, hur kan man inte tycka det här är roligt? Om man inte tycker det här är roligt, så tycker man inte om något, så känner jag, haha, säger Johanna Lind Bagge till Nöjeslivet.

LÄS MER: Därför återvänder Marie Mandelmann till Let’s dance – beslutet inför premiären: ”Vill vara…”

Vilken blir den största utmaningen i Let’s dance?

– Största utmaningen, dels för dig men också för alla, är att de ska lära sig teknik som normalt kanske tar fem-sex år att lära sig. Det ska de fixa på fem veckor. Man lär sig när man gjort Let’s dance många säsonger vad som funkar och vad som inte funkar. Man plockar bort vissa grejer, sen lägger man på saker som man vet är möjligt att göra, säger proffsdansaren Tobias Wallin.

Tobias Wallin om Johanna Lind Bagges imponerande utveckling i Let’s dance

Han avslöjade också att Johanna redan innan första dansen är långt fram i sin utveckling.

– Dig har jag jobbat mycket hårdare tekniskt sett med än många andra. För att hon sätter det snabbt, och då kan man lägga på och lägga på och lägga på lite försiktigt. Sen till slut blir det som det blir, säger Wallin till Nöjeslivet.

LÄS MER: Charlotte Kallas enda krav på TV4 före Let’s dance – Tobias Karlssons uppoffring för stjärnans skull

Johanna Lind Bagge passade också på att hylla samarbetet med Tobias.

– Det här är också viktigt att som professionell dansare, att läsa av eleven vad man kan göra och inte, bara det är en utmaning också. Men jag kräver ju lite. “Hur är det med det här momentet?” Haha, nej då jag bara skojar. Det känns jättekul. Det är en fantastisk förmån att gå dansa med en proffsdansare och få lära sig så kort och intensivt vilket passar mig väldigt bra. Ska det vara, så ska det vara ordentligt. Annars får det vara! säger Johanna Lind Bagge.

Andra avsnittet av ”Let’s dance” sänds på lördag 25 mars klockan 20.00 i TV4.

https://www.instagram.com/p/CqAXQbXsnH5/

Vi önskar Johanna god bättring tills dess och förstås lycka till, alla deltagare!

Vad tycker du om Let’s dance hittills? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER: Siw Malmkvists ilska mot Let’s dance – rasar efter brutna löftet: ”Skitdåligt”