Kritiken mot Let’s dance – efter beteendet mitt i sändning

Let’s dance bjöd på en sprakande premiär – fylld av underhållning och dramatik.
Efteråt hyllades dansparen för sina insatser av tittarna, och eftersnacket fortsätter nu i sociala medier.
Samtidigt riktas också kritik mot en speciell detalj i produktionen av TV4-succén.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

TV4:s långkörare Let’s dance är tillbaka i rutan. Den nya säsongen hade premiär i lördags – till miljontalet tittares stora glädje.

Faktum är att det första avsnittet av 2023 års upplaga av Let’s dance sågs av närmare 1,3 miljoner tv-tittare, enligt statistik från MMS.

LÄS MER: Charlotte Kallas enda krav på TV4 före Let’s dance – Tobias Karlssons uppoffring för stjärnans skull

Bakom kulisserna tvingades TV4 göra en dramatisk rockad inför säsongsstarten. Med bara en vecka till premiären kom beskedet att programledaren Petra Mede tvingats ställa in sin medverkan på grund av hälsoskäl.

Kaspersens fina gest för Mede bakom kulisserna

I stället ersattes hon av Kristin Kaspersen – 2019 års vinnare av Let’s dance som nu tar sig an programledaruppdraget vid sidan av David Lindgren.

Kaspersen förklarade innan premiären att hon personligen varit i kontakt med Mede i samband med hennes blixtsnabba inhopp.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kristin Kaspersen, David Lindgren, Let's Dance
Foto: TV4

– Jag pratade med henne i helgen. Jag ville ha pratat med henne, dels för att höra hur hon mår såklart, men också typ få ett godkännande och att det känns okej. Så sade jag till henne att jag skulle ta fram en bild på oss två och rama in den i logen. Sen vaknade jag på morgonen, direkt ner till fotoaffären och skrev ut en bild. Så hon är med i logen, säger Kristin Kaspersen till Nöjeslivet.

Premiären fick en sprakande inledning då David Lindgren presenterade årets deltagare i form av ett festligt och dansant shownummer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

I programmet kom sedan bland annat skiddrottningen Charlotte Kalla, komikern Kodjo Akolor och artisten Tone Sekelius till start.

Johanna Lind Bagge i topp: ”Så nervös”

Men efteråt var det tv-profilen Johanna Lind Bagge och programledarprofilen Rickard Sjöberg som stal rubrikerna. De båda respektive deltagarna samlade flest poäng av alla från juryn, varav den förstnämnda också intog topplaceringen som redovisades i slutet av programmet efter att även tittarnas röster lagts till.

LÄS MER: Kristin Kaspersens okända samtal med Petra Mede – gesten till stjärnan i kulisserna som tittarna inte får se

Efteråt var Johanna lättad.

– Vill ge er alla den största av kram och tackar er ödmjukast för ert fina stöd som har betytt massor. Varit så nervös må ni tro men är så oerhört tacksam över den kärlek ni ger och support för jag känner verkligen att jag gör detta tillsammans med er, skrev Johanna, som korades till Fröken Sverige år 1993, på Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Innan premiären berättade juryn att de hade höga förväntningar på årets startfält.

– Vi har en liten situation i år. Om man tittar runtomkring på alla deltagare: alla är i bra fysisk form. Det betyder att det finns en förväntning från min sida att det ska vara bra balans, bra kontroll, de ska redan ha en viss koordination. Det gör att poängsättningen ska avspegla det vi har framför oss, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Juryordföranden har i alla år bjudit svenska folket på underhållning i form av sina vassa och underfundiga kommentarer, men också konstruktiva kritik av dansparen. Före 2023 års säsong avslöjade han att han kommer att vara snål med poängen inledningsvis.

– När jag tittar på det här, jag vet redan nu att jag kommer ge en etta, tvåa eller trea för någonting som andra tycker är bra. För första programmet är nollställning. På lördag tittar vi: här börjar din resa, din första prestation är på det här, som du kan utveckla, säger Irving.

LÄS MER: Siw Malmkvists ilska mot Let’s dance – rasar efter brutna löftet: ”Skitdåligt”

En annan detalj som juryn pekade ut var det faktum att många deltagare i år har artistbakgrund. Däribland årets Melodifestivaldeltagare Tone Sekelius, artisten Renaida Braun och musikalaktuelle Andreas Wijk.

– Jag förväntar mig en väldigt bra kvalitetsnivå redan från början. Men jag förväntar mig också en väldigt bra musikalitet, för vi har många artister med i år, säger Tony Irving.

Artikeln fortsätter under bilden.

Juryn i Let's dance-premiären 2023: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4
Juryn i Let’s dance-premiären 2023: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4

Ann Wilson håller med.

– Man kan ha rätt fysiska förutsättningar och se ut som en dansare på många sätt, men har du inte musikaliteten och har den i kroppen så är det svårt att tolka den genom kroppen, säger Ann Wilson.

Kritiken mot Let’s dance från tittarna

Trots den omedelbara tittarsuccén, och högklassiga underhållningen från dansparen, riktar tittare nu kritik mot produktionen via kanalens sociala medier.

LÄS MER: Tony Irvings ord om Charlotte Kalla i Let’s dance – så påverkar graviditeten tävlingen: ”Hon är bara…”

– Nu var det så stressigt..kom hit..fort till greenroom..poäng..sedan tråkigt med juryns viskningar och pekande, skriver en tittare i en kommentar på Let’s dances Instagram-sida.

– Alltid gillat lets dance och såg naturligtvis första avsnittet igår … VARFÖR har ni lagt in att juryn tittat lite märkligt på varandra och gör miner när det är dags för ett par att dansa såg inte trevligt ut, skriver en annan tittare.

– Måste dom visa juryn hela tiden när dom sitter o viskar o pekar, skriver en tredje.

– Det där började de med förra året, det är uppgjort för stämningen, skriver en fjärde.

Samtidigt försvaras också beslutet att visa upp detta i rutan.

– Det är verkligheten, bra att den inte klippa bort, skriver en annan tittare i en kommentar på Instagram-sidan för Let’s dance som framför allt fylls av högljudda hyllningar till dansparen.

– Vad fina ni var och vilken fin dans ni visade oss underbart ska bli roligt att följa er, skriver en annan tittare.

LÄS MER: Kristin Kaspersens stöd från familjen efter beslutet om Let’s dance – Filip Lamprechts drag under premiären

Artikeln fortsätter under bilden.

https://www.instagram.com/p/CqAXQbXsnH5/

Vad tycker du om årets premiär av Let’s dance? Vilka danspar tror du kommer gå långt i tävlingen? Skriv gärna en kommentar!