Let’s dance-Jasmine Takács tårar bakom kulisserna – hjärtskärande orden om familjetragedin

De bjuder svenska folket på stor show varje lördag.
Samtidigt har Aron Anderson och Jasmine Takács kriget i Ukraina i tankarna.
Nu berättar proffsdansaren om sin pappas förflutna som flykting.
– Han kunde inte återvända på 24 år, säger Jasmine till Nöjeslivet.

De har gjort stor succé i årets Let’s dance. Äventyraren och föreläsaren Aron Anderson och proffsdansaren Jasmine Takács är vidare i TV4:s danstävling – och på lördag gör de åter entré på dansgolvet när showen fortsätter.

Samtidigt som den intensiva tävlingen och underhållningen pågår också kriget i Ukriana.

Någonting som förstås har påverkat deltagarna i Let’s dance. När Nöjeslivet inför årets Let’s dance-säsong möter Aron och Jasmine berättar de om sina intryck efter Rysslands invasion.

– Man kommer hem, tittar på nyheterna och får en klump i magen. Och börjar grina lite halvt, har jag gjort några gånger, säger Jasmine Takacs till Nöjeslivet.

LÄS MER: Let’s dance-Jasmines starka ord om Aron Anderson – beskedet efter succén: ”Han blottade sina känslor…”

Jasmine Takács om pappans förflutna – tvingades fly

Proffsdansaren som under våren gjort succé i Let’s dance berättar att familjen har egna erfarenheter av flykt.

– Min pappa flydde själv från kommunismen 1966 till Sverige, säger hon.

Jasmine, som dansat i TV4-programmet sedan 2017 och även medverkat i filmer som ”Mamma Mia 2”, utvecklar:

– Min pappa flydde från Tjeckoslovakien och var politisk flykting. Han kunde inte återvända på 24 år, och det kommer ju förmodligen även hända många av de ukrainare som kommer till Sverige, om det är så att Ryssland tar över så kommer de inte kunna återvända.

Att kriget nu rasar i Ukraina har fått henne att åter reflektera över pappans öde, och hur invasionen påverkar de ukrainska flyktingarna som nu kommer till Sverige.

– Det är som att jag får leva upp min pappas story igen. Han ska berätta varje dag, och det är en fascinerande och otrolig berättelse. Man tänker själv hur tacksam jag är över att jag är uppväxt här. Att de små barnen när man kollar på nyheterna, att de kanske kommer att ha ett sånt liv som jag har. Jag ser ändå hopp där, att det kommer folk hit och att Sverige hjälper till.

LÄS MER: Let’s dance-profilen Aron Anderson bekräftar uppbrottet – orden om kärlekslivet: ”Ingen stress”

Jasmine Takács och Aron Anderson i Let's dance 2022. Foto: TV4
Jasmine Takács och Aron Anderson i Let’s dance 2022. Foto: TV4

Aron Anderson samlade in över 300 000 kr till offren i Ukraina

På lördag ställer de sig åter på dansgolvet och bjuder tv-tittarna på show. Jasmine menar att det är viktigt att kunna erbjuda underhållning även i svåra tider.

– Det är klart, man får nästan lite halvt dåligt samvete att man faktiskt har en jättefin dag och har det bra. Men samtidigt har vi ett jobb att utföra och vi måste fortsätta med vårt helt enkelt. Det är jättetragiskt att det händer, men på det sättet vi kan hjälpa, hjälper vi så klart. Aron har samlat in 350 000 kronor och det är ju fantastiskt, säger hon och tittar på sin danspartner.

Aron Anderson berättade inför Let’s dance på Instagram att han samlat in 371 396 kronor till krigets offer i Ukraina efter att ha åkt Vasaloppet.

– På Vasaloppet samlade vi in pengar för offren i Ukrainakriget. Det var fint att kunna göra det, säger Aron Anderson till Nöjeslivet.

LÄS MER: Efter kritiken mot Aron Andersons kontroversiella utspel – nu svarar Let’s dance-profilen: ”Borde ha…”

Jasmine Takács förklarar att dansen hjälpt henne under svåra stunder i livet – och hoppas nu att dansparen i TV4 kan förmedla liknande känslor till tittarna.

– Jag hoppas att det här kan bli som ett litet frikort på två timmar för befolkningen i Sverige. Att få titta på någonting som inte har med krig att göra eller nyheter som sänds hela tiden. Att det blir lite som en frizon, i alla fall för de här två timmarna. Vad som än hänt i mitt liv som varit jobbigt har dans alltid hjälpt mig att glömma bort i alla fall för de minuter som jag håller på med det. Det har varit väldigt fint. Det har hjälpt mig att få styrka, och jag hoppas det kan hjälpa andra att känna styrka och hopp, säger Jasmine Takács.

Hon fortsätter:

– Man får hjälpa i den mån man kan, och jag tycker också att man hjälper med att ha underhållning. Som jag sa, folk får två timmars paus från vad som händer. Det enda vi kan göra är att vara glada, positiva och ha hopp, och hjälpa med det vi kan.

Jasmine Takács och Aron Anderson i Let's dance 2022. Foto: TV4
Jasmine Takács och Aron Anderson i Let’s dance 2022. Foto: TV4

Let’s dance sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!