Nilla Fischers svidande insikt – efter tunga uttåget i Let’s dance: ”Hade vi egentligen en ärlig chans?”

Efter tunga uttåget i Let’s dance.
Nu delar fotbollsstjärnan Nilla Fischer med sig av en svidande insikt bakom kulisserna på TV4-programmet.
– Hade vi egentligen en ärlig chans, hur bra vi än dansade? skriver hon.

Nilla Fischer bytte fotbollar mot dansskor i Let’s dance.

Men fotbollshjälten, som gjorde totalt 189 landskamper under nästan två decennier i det svenska landslaget – tredje flest av alla genom tiderna – fick lämna TV4:s danstävling först av alla i lördags.

Då tog nämligen äventyret tillsammans med proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark slut.

Artikeln fortsätter under bilden.

Nilla Fischer lämnar Let’s dance efter juryns hyllningar

Duon, som var det första kvinnliga dansparet att komma till start i svenska Let’s dance, hamnade i den allra första dansduellen för säsongen.

Detta trots att juryn gett dem goda vitsord och hyfsade poäng för sin känslosamma american smooth.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Det som de andra deltagarna inte behöver ta hänsyn till, är att du behöver föra och följa. Du behöver lära dig två delar i samma vecka. Men du avslutar alla positioner. Det var mjukt och vackert. Du tittade på Cissi avslappnat. Du hade ett litet leende där, man tänkte: ”nu börjar Nilla njuta av det här”. Fantastiskt fint, säger Dermot Clemenger i juryn i programmet.

LÄS MER: Kristin Kaspersens otäcka bakslag mitt under Let’s dance – som tittarna inte fick se

Men när även tv-tittarnas röster räknats till juryns, stod det alltså klart att Nilla och Cissi ställdes i säsongens första dansduell. Detta mot stjärnkrögaren Johan Jureskog och Hedvig Löfwall.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Irving chockad: ”Väldigt förvånad”

Tony Irving var nästan lite chockad över att Fischer hamnat i kvalet.

– Nilla, jag är väldigt förvånad att du står i duellen i kväll. Du dansade som en gudinna. Mitt råd är: gå ut, var fokuserad, lyssna till musiken, dra i din energi som du kan göra som idrottskvinna. Kör hårt, kör det hem och äg golvet, sade Irving till Fischer innan hon åter skulle ställa sig på dansgolvet i duellen.

LÄS MER: Johan Jureskogs svåra smärtor i Let’s dance – skadan i kulisserna: ”Trodde allting var över”

Men när de båda dansparen alltså bjudit på ännu en varsin dans, i ett sista kval för att hänga kvar i Let’s dance, stod det alltså klart att det blev Nilla och Cissi som fick lämna programmet.

I direktsändning omfamnades Fischer och Jureskog sedan resultatet redovisats.

Artikeln fortsätter under bilden.

Nilla och Johan omfamnas efter resultatet. Foto: TV4

Dagen efter sändningen sammanfattade Nilla Fischer sina intryck från dansresan i ett inlägg på Instagram.

– Att säga Ja till Let’s Dance var ett lätt beslut. Jag älskar att dansa. Att svara Ja till att dansa med en kvinna var lika lätt, jag lever ju med min fru och för oss är det samkönade livet en vardag, skriver hon och fortsätter:

– Det har varit såå roliga veckor. Att dansa med Cissi har gett mig många skratt, många uppsträckningar och många minnen för livet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Fischer efter uttåget: ”Hade vi en ärlig chans?”

Samtidigt ställer Fischer nu sig frågan, om duon kan ha missgynnats i tävlingen.

– Jag har hela tiden tänkt och trott att två kvinnor som dansar inte skulle spela så stor roll – förutom det extra utmanande i att kombinera vem som för dansen. När jag stod där i slutet av tävlingen och skulle köra en duell mot en fantastisk person, men som är man och dansar med en kvinna, hinner tanken fara genom mitt huvud; kan ett samkönat par vinna över en normpar? skriver Fischer.

LÄS MER: Let’s dance-stjärnans kärleksbesked – bekräftar inviterna utanför programmet

Hon passar också på att hylla sin danspartner med ord som ”fantastisk”.

– Dagen efter är jag stolt, glad och lite trött. Stolt över att jag följde mitt hjärta, glad över den fina gemenskapen och de roliga veckorna och trött för det har varit intensivt. Men, en fråga klingar fortfarande i mitt inre. Hade vi egentligen en ärlig chans, hur bra vi än dansade? skriver Fischer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Studerar till polis

Framöver väntar fortsatt polisutbildning för den forna landslagsstjärnan som nu siktar på en karriär inom ordningsmakten.

– Jag är van att jobba i grupp och sedan har jag väl en gratisdel med fysiken och det träningsmässiga. Men jag har ingen fördel i själva pluggandet för jag har inte studerat sedan gymnasiet, sade Nilla Fischer tidigare till SVT Sport om sin nya karriärsinriktning.

Vi önskar dig stort lycka till i din nya karriär inom polisen, Nilla. Tack för underhållningen ni bjöd på i Let’s dance!

Vad tycker du om detta, skulle Nilla och Cecilia gått vidare i tävlingen?

LÄS MER: Kodjo Akolor om mötet med juryn – kritiska momentet i Let’s dance