Tony Irvings ärliga ord om Kristin Kaspersen – efter agerandet i Let’s dance: ”Kunde faktiskt inte…”

Kristin Kaspersen, Tony Irving, Let's dance 2023

Kristin Kaspersen, Tony Irving, Let's dance 2023

Inför årets säsong av Let’s dance var det snabba puckar när Kristin Kaspersen fick kliva in och ta över programledarrollen istället för Petra Mede. Nu delar Tony Irving med sig av hur han ser på det hela.

Let’s dance är inne på den 18:e säsongen i ordningen och för varje vecka som går blir konkurrensen allt hårdare.

Tage Danielsson: En av Sveriges främsta underhållare genom tiderna. Men hur växte egentligen vänskapen med Hasse fram? Vad vad det för mörker som präglade hans barndom? Och hur beskrevs han av de som kände honom?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Det har bjudits på vackra glittriga outfits, härliga låtval, skratt, tårar, svett och framförallt magiska dansnummer.

Deltagarna har kämpat hårt ända sedan start och juryn har både kritiserat och imponerats av deras insatser.

Petra Mede fick ställa in

Men inför i år är det inte bara de medverkande som är nya, även programledaren Kristin Kaspersen kastades in i programmet i all hast.

Tidigare har det nämligen varit Petra Mede och David Lindgren som axlat rollen som programledare. Och från början var tanken att det skulle se ut så även i år.

Foto: TV4

Men till följd av ryggsmärtor tvingades folkkära programledaren, skådespelerskan och komikern Petra Mede ställa in sin medverkan.

Något som hände bara dagar innan premiären ägde rum.

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let’s Dance i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagskväll, sade Petra Mede till TV4 när beslutet tagits.

Läs mer: Tony Irving om krisen i Let’s dance-juryn – varit nära att splittras för gott: ”Bråkar på riktigt”

Kristin Kaspersens ord om att ta över Let’s dance

När det stod klart att Petra inte skulle kunna jobba med Let’s dance blev det istället programledaren Kristin Kaspersen som fick ta över rollen.

Hon medverkade själv i programmet 2019, och gjorde minst sagt succé.

Tillsammans med danspartnern Calle Sterner kammade hon hem vinsten i Let’s dance och imponerade stort på såväl tittarna som juryn.

Kristin Kaspersen vinner finalen i ”Let’s Dance 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

När hon fick frågan om att ta över efter Petra Mede blev hon först och främst orolig.

– Jag tror inte jag tänkte så mycket, mer än att jag blev orolig för Petra framförallt. Det är såklart annorlunda att få en fråga för att en kollega och kompis har blivit dålig. Så först ville jag bara prata med henne och höra vad hon kände och hur hon mår och så där. Hon måste bli frisk och fri från den här smärtan, sade Kristin Kaspersen till Nöjeslivet inför premiären.

”Blev aldrig stressad eller nervös”

Men efter att ha pratat med Petra var Kristin glad över att få göra programmet. Med bara några dagars förberedelse var hon trots allt väldigt lugn inför att det skulle dra i gång.

– Jag har lätt för att gå in och se möjligheterna istället för att se problemen i det. Det är ganska skönt en sån här gång, för jag blev aldrig stressad eller nervös på det sättet, förklarade Kristin Kaspersen för Nöjeslivet.

David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Hon beskrev då att hon var trygg med både David och med juryn, som hon ju träffat innan.

– Det känns kul, Dermot var ju inte med under min säsong, då var det Cecilia i stället. Men Dermot känner jag ändå och det ska bli lite skönt att stå där och bara “vänta nu, vad säger ni? Be nice” haha. Nej men vi har ju umgåtts, jag hoppade in och dansade med Tony året när pandemin kom. Och Ann har jag jobbat med en del så vi känner varandra rätt väl, berättade Kristin och fortsatte:

– Det känns tryggt på något sätt att jag känner dem, och vet hur det är att stå och få höra dem säga positiva saker, vad man behöver jobba med och hur den känslan är. Tänk om jag hade kommit in och inte haft någon kontakt med dem sen tidigare? Nu kan man framför allt under säsongens gång hitta det mer och mer.

Läs mer: Nya bilden på Kristin Kaspersen visar förändringen – förvandlingen i utseendet inför Let’s dance: ”Så skönt”

Tony Irvings ord om Kristin Kaspersen

Att det blev just Kristin som tog över rollen som programledare efter Petra är något som både tittare och deltagare uttryckt var ett fantastiskt bra val av kanalen.

Men även juryn menar att det inte hade gått att hitta någon som var bättre lämpad för jobbet.

Juryn i Let’s dance-premiären 2023: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4

Tony Irving bland annat har uttryckt att Krisin Kaspersen passar i rollen som handen i handsken.

— Vi kunde faktiskt inte haft en bättre ersättare i situationen. Hon kan programmet, hon kan hela formatet, hon har gjort den här resan själv, hon vet vad det kräver av deltagarna. Den förståelsen har vi aldrig haft förut, förklarar Tony Irving för Nöjeslivet.

”Vet vad varje deltagare kommer uppleva”

Han beskriver hur bra det är att Kristin själv varit med och verkligen kan sätta sig in i hur det är att stå där som deltagare.

– Vi gick från David som inte hade någon förståelse, till Petra som var yrkesdansare och älskade dans på riktigt. Nu går vi till en programledare som älskar dansen men vet vad varje deltagare kommer uppleva och hur det är att stå framför oss så hon har möjlighet att ta hand om programmet med dignitet, säger Tony Irving.

Du är fantastisk, Kristin!

Exit mobile version