Tony Irving om krisen i Let’s dance-juryn – varit nära att splittras för gott: ”Bråkar på riktigt”

Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger är tre riktigt Let’s dance-legender.

Nu berättar de om sina värsta bråk genom åren.

– När vi bråkar så blir bråken mer dramatiska för det är känslor involverade, säger Tony till Nöjeslivet.

Let’s dance är just nu inne på sin 18:e säsong i ordningen och många av dansparen har minst sagt levererat riktigt fartfyllda och fina nummer.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Vi har bland annat fått se Johanna Lind Bagge, Charlotte Kalla, Rickard Sjöberg och Tone Sekelius svänga på danshöfterna under lördagskvällarna.

En självklar del av programmet är också Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger som agerar jury.

De har alla stor kunskap om dans, men också väldigt starka åsikter.

Så ser relationen ut mellan juryn i Let’s dance

Efter många år tillsammans har de blivit vana att sitta sida vid sida och bedöma diverse danspar.

Hur skulle ni säga att ert samarbete fungerar efter alla år?

– Jag skulle säga att det bara blir bättre och bättre. Jag tycker att vi känner varandra så väl, är så avslappnade med varandra, säger Dermot Clemenger till Nöjeslivet.

Let’s dance-juryn. Foto: TV4

Även Tony Irving tycker att det fungerar bra, men understryker också att det ibland kan uppstå delade meningar.

– Mitt jobb är inte att välja den bästa, utan att värdera vad jag tycker den är värd för dansen, och tillsammans får vi fram en jurys poäng. För oss är det en väldigt bra utgångspunkt för vi har respekt för varandra. Vi kan acceptera att de andra tycker olika, till en viss punkt. För det kan tända till mellan oss, säger han till Nöjeslivet.

Läs mer: Johanna Lind Bagges pik till Anders – vassa orden inför Let’s dance: ”Ska komma längre”

”Vi bråkar på riktigt”

När Nöjeslivet träffar juryn berättar de att det genom åren uppstått både ett och annat bråk som stäckt sig även utanför sändningarna.

– Vi bråkar på riktigt. Det är kruxet här. Det är som syskon som bråkar med varandra. Man älskar varandra, vi har en bra relation, men när vi bråkar så blir bråken mer dramatiska för det är känslor involverade, säger Tony Irving och Ann Wilson fortsätter:

– Ja, man bryr sig. Hade någon annan kommit och sagt någonting så hade man kanske kunnat släppa det. Men vi bryr oss ju, för vi har en respekt rent yrkesmässigt för varandras meningar, sen kan vi försöka förändra varandras åsikter emellanåt men det går sällan bra, säger hon.

Juryn i Let’s dance. Foto: TV4

Då har det varit kris i Let’s dance

Tony upplever att det vid tre tillfällen gått så pass långt att man kan kalla det för ”kris.”

– Ja men vi har haft kris och då har det varit stort. Det har varit några gånger när det rullat över till nästkommande vecka, då har till och med TV4 blandat sig i på allvar, säger Tony till Nöjeslivet.

Ann förklarar att det absolut blivit dramatiskt, men att det kanske också är precis det som gjort att de har ett så gott samarbete idag.

– Men vi hade väldigt starka meningar. Både vart vi kom ifrån, tankemässigt, och vad vi stod för. Men det kan också vara bra för ibland när man har gått igenom en riktigt hård diskussion så börjar man se saker på olika sätt. Och hade vi inte diskuterat djupt så ligger det ju alltid lite groll bak och så är man lite bitter och irriterad, men här får man ut allt, säger Ann.

Läs mer: Charlotte Kallas oro – för smärtorna i Let’s dance

”Haft utbrott”

På frågan gällande huruvida gruppen varit nära en splittring eller inte svarar både Dermot och Ann nej, men från Tonys sida har det sett lite annorlunda ut.

– Jag har varit det, jag har verkligen haft utbrott. För jag var så förbannad vid vissa tillfällen. Inte idag, inte längre, säger han och fortsätter:

– Vi hade vissa deltagare som jag inte hade något tålamod med, och min irritation på deltagarna gick ut över programmet. Och konsekvensen blev att dessa två förvarade den. Vilket är rätt, egentligen, jag gjorde lite övertramp, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Glädjen över Tonys kärlekslycka

En av anledningarna till bråken i juryn säger han är sin ”divighet,” något som Ann och Dermot skrattar instämmande när Tony säger.

– Några av kriserna vi haft… Ja, min divighet i grund och botten. Min ovillighet att spela i laget, erkänner Tony.

Men som det verkar nu har det lugnat ner sig något på senare år, och Dermot tror att kärleken kan ha haft en liten inverkan.

– Ja, och vi är så glada att han har träffat Alex. För han har faktiskt fått honom att mjukna till på vissa sätt, säger Dermot.