Malin Berghagens starka känslor efter hyllningarna till pappa Lasse – tackar för all kärlek: ”Fantastiskt”

I söndags visades Lasse Berghagens hyllningsavsnitt av programmet ”Vilket liv!”.

Det blev ett otroligt uppskattat och älskat avsnitt och tårarna och skratten avlöste varandra hos alla i publiken, på scenen och hemma i tv-sofforna.

Nu tackar Lasses dotter Malin Berghagen för alla fina ord som hon och familjen fått höra efter programmet.

Tacksamheten är stor och gränslös”, skriver hon på sin blogg.

Det var i söndags som allas vår Lasse Berghagen fick äntra scenen på Oscarsteatern i Stockholm för att ta emot folkets jubel och applåder. Hans hittills 78 år på jorden studerades in i minsta detalj av Renée Nyberg och alla inbjudna gäster till TV4-succén ”Vilket liv!”.

Hans program var egentligen tänkt att sändas som nummer två (av sex), men eftersom Lasse legat inne på sjukhus i ett par veckor med hjärtproblem valde kanalen, i samspråk med Berghagen-familjen, att skjuta på det.

Läs mer: Renée Nyberg bryter tystanden om framtiden för ”Vilket liv!” – nya bekännelsen om tittarsuccén

Eftersom Lasse för stunden mår lite bättre – trots att han fortfarande vårdas på intensivvårdsavdelningen – kunde det äntligen visas under helgen som var.

Lasse Berghagen gästade ”Vilket liv!”. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Vilken succé det blev! Kända artister i form av Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Sanna Nielsen, Petra ”September” Marklund, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Robert Gustafsson, Martin ”E-Type” Eriksson och många, många fler kom och gästade.

Givetvis fanns det även segment som handlade mer om privatpersonen Lasse, snarare än musikern. Det kom med andra ord även familjemedlemmar och kära vänner upp på scenen för att ge kärlek till vår älskade teddybjörn.

Svarade ja på Renées fråga

Nu har det gått ett par dagar sedan programmet visades på TV. Lasses dotter Malin Berghagen har skrivit ett inlägg på sin blogg på MåBra, där hon summerar sina och familjens tankar och känslor om ”Vilket liv!”-äventyret.

Tacksamheten är stor och gränslös”, inleder hon och fortsätter:

Som så många sagt före mig när känslorna är obegränsade. Det finns inte ord för hur tacksam jag känner mig. När Renée frågade mig hösten 2022 om jag trodde att pappa Lasse skulle vilja vara med i ”Vilket liv!” sa jag ja. Utan att ha pratat med pappa. Men med erfarenheten av att redan haft en älskade artist (Barbro Lill-Babs SVensson) som förälder visste jag betydelsen av att få känna sig hyllad för allt arbete och all kärlek hon gett sin publik”.

Hon skriver att hon är innerligt tacksam för att Renée gav henne den där frågan, att Lasse valde att medverka och att redaktionen följde upp idén och faktiskt tog den i mål.

Lasse Berghagen på scenen med dottern Malin. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Det är ett minne Berghagen-familjen kommer att bära med sig för evigt.

När jag stod där i kulissen innan jag skulle ut på scenen och hörde hur pappa under 3 timmar hyllades (inspelningen kortas ner för tv) log jag inombords. ”Njut pappa…”, tänkte jag. Då visste jag inte hur rätt jag skulle ha några månader senare. Att jag dagen efter programmet sänds skulle sitta tillsammans med min faster (hans storasysters Elisabeth) vid hans säng och hålla hans hand och känna obegränsad tacksamhet till Renée att hon följde sin idé om att ha pappa som gäst”, skriver Malin Berghagen.

Hon avslutar med att återigen säga tack för allt.

Vi alla i familjen kände, tänk vad fantastiskt det blev. Och vad rätt i tiden detta blev. Nu kämpar vi på och tar en dag i taget”.

Fina, fina Lasse! Det var ett underbart program som man skulle kunna se om flera gånger. Vilket liv du har levt!