”Markoolios” nya ord om Lasse Berghagen – efter hyllningen till vännen: ”Det var en ära”

Foto: TV4

Under söndagen var det säsongsavslutning på TV4-succén ”Vilket liv!”. Veckans program var en hyllning till den älskade Lasse Berghagen.

De kända gästerna avlöste varandra och alla ville ge hela Sveriges teddybjörn en kram och några värmande ord. En av de som kom förbi var Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Nu, några veckor innan inspelningen, har artistkollegan skickat en ny hälsning till Berghagen.

Det är kanske ett till synes omaka par, men faktum är att vänskapen mellan Lasse Berghagen, 78, och Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, är stor.

De har känt varandra i 20 år – ända sedan Marko gästade ”Allsång på Skansen” och fick höra ”En kväll i juni” för första gången. Den låten har följt med honom sedan dess.

Läs mer: Lasse Berghagen tar ton till ikoniska visan i ”Vilket liv!”– då hörs ett sus från en barnkör som fullbordar mästerverket

Därför var det inte konstigt att han valde att sjunga den för Lasse när han kom och medverkade i TV4:s ”Vilket liv!” i söndags. Programmets fokus låg på att hylla Lasse Berghagen, hans låtskatt och hans gärning för den svenska underhållningsbranschen.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”-soffan. Foto: TV4

Men Marko vägrade att sjunga hela låten själv. Till slut ryckte han upp Lasse för att duon skulle kunna skråla tillsammans i slutet på den kända visan.

Även stora delar av publiken hjälpte till och tog i. Det blev en magnifik uppvisning!

Marko Lehtosalo: ”Det var en ära”

Efter att ”Vilket liv!” spelades in har Lasse Berghagen legat inne på sjukhus för ett hjärtproblem. Han har tidigare legat nedsövd, men varit vaken sedan någon vecka. Läget har beskrivits som allvarligt, men stabilt.

Nu är den folkkäre artisten glädjande nog på bättringsvägen – hans dotter Malin Berghagen ger ständigt nya uppdateringar om sin pappas hälsa.

När programmet hade sänts på linjär television under söndagen passade Marko Lehtosalo på att skicka en till hälsning till sin gamle vän.

Det var en ära att få vara en av dom som fick vara med att hylla en underbar vän, kollega och människa”, skriver han på Instagram.

Vilket underbart avsnitt av ”Vilket liv!”. Det var så härligt att se Lasse Berghagen i rutan med så många vänner, kollegor och familj.

Ta hand om dig, Lasse, och krya på dig!

Exit mobile version