Därför saknas Lasse Berghagens fru Eva i ”Vilket liv” – uteblir när maken hyllas i TV4

Eva Berghagen saknades i soffan när vänner, kollegor och familj besökte ”Vilket liv!” – för att hylla självaste Lasse Berghagen.

Här är anledningen till hustruns frånvaro.

Många har varit oroliga över Lasse Berghagens hälsa de senaste månaderna.

Allt började i somras när han meddelade att han legat inlagd på sjukhus. Sedan dess har han mötts av flera bakslag.

78-åringen, som har haft problem med hjärtat tidigare, fick ställa in framträdanden runtom i landet.

I stället vingades han läggas in på sjukhus.

Först gjorde han en ballongsprängning i armen och till en början verkade allting vara lugnt och han fick återvända hem – men det visade sig snart att stjärnan behövde ytterligare vård.

Efter ett par dagar bekräftade dottern Malin Berghagen, 57, för Aftonbladet att Lasse hade blivit nedsövd på grund av komplikationer i samband med en operation.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, sa hon till tidningen.

Foto: Instagram/@mberghagen

Lasse Berghagen stoppades i ”Vilket liv!”

När Lasse Berghagens avsnitt av programmet ”Vilket liv!” skulle sändas i början på september valde man att skjuta upp avsnittet till ett senare tillfälle.

Oron kring Lasses hälsa har såklart varit stor och genom familjen, främst dottern Malin Berghagen, har de som velat kunna följa Lasses resa.

I slutet på september kom hon äntligen med ett positivt besked och berättade att Berghagen har vaknat igen efter nedsövningen.

Varje dag har jag precis som hemma i sverige ringt till pappas rum och pratat med sköterskor och läkare. De har blivit människor som vi i familjen nu både skrattar och gråter av lycka för de små små framsteg pappa hela tiden gör. Och varje dag tar de telefonen till hans öra och jag har stått ute i havet och pratat alla minnen han och jag haft här tillsammans med Eva (Lasses fru) och Maria”, skrev Malin på bloggen, och fortsätte:

Han har hört vågorna, jag har beskrivit dofterna och han har reagerat med närvaro och tacksamhet. Varje dag har de omkring honom glädjande berättar hur vårt samtal och mina beskrivande ord fått honom att lysa upp för att sedan somna igen. Orden ”ring imorgon igen Malin för det är verkligen bra för honom” får mig alltid berörd”.

Efter de nya hälsobeskedet bestämde man sig för att Lasses avsnitt skulle visas och under söndagen var det äntligen dags för stjärnan att hyllas, och det ordentligt!

Döttrarna Malin och Marias ord om Lasse Berghagen

Vänner, kollegor och familj var på plats för att hylla stjärnan. Bland andra var Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund, Sanna Nielesn och Anders Lundin på plats för att sjunga en egen version av ”Stockholm i mitt hjärta” som de hade gjort om till ”Lasse i mitt hjärta”.

Även komikern Robert Gustafsson var på plats och sjöng en version av ”En akustisk gitarr”.

På plats i ”Vilket liv!” var även vännerna Loa Falkman och Sissela Kyle som berättade om deras relation.

Även familjen var på plats. Dottern Malin och Maria tog plats i soffan för att prata om pappa Lasse och vem han är bakom kulisserna.

Döttrarna Malin och Marie om

Det framgår tydligt att Lasse är en mycket älskad man, både på och utanför scenen. Det märks, inte minst så fort han går ut på gatan.

– Man kommer liksom en meter i taget. Sedan är det hjärta och kärlek och ”vad bra du var på Skansen” och ”Jag måste få berätta att du betytt allt för mig”. Massor av kärlek, berättar dottern Maria.

Hon tillägger:

– Går man på restaurang så tar det några minuter så är bordet fullt av personer som hylla. Det är helt fantastiskt. Tänk, vilket liv!, säger Maria.

Lasse svarar:

– Ja, det är otroligt.

Lasse Berghagen, Renée Nyberg
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Därför saknades hustrun Eva i ”Vilket liv!”

Men det är en person som saknas. Nämligen Lasses älskade hustru Eva som han levt ihop med i 50 år.

Men i programmet framkommer det att Eva är sjuk.

– Eva är ju hemma och är sjuk idag, säger Renée i programmet.

Lasse instämmer:

– Ja, genomförkyld.

STOCKHOLM 20060522 Polar Music Prize 2006. Lasse Berghagen med frun Eva anländer till Grand Hotel. Foto: Bertil Ericson / TT
STOCKHOLM 20060522 Polar Music Prize 2006. Lasse Berghagen med frun Eva anländer till Grand Hotel. Foto: Bertil Ericson / TT

Lasses känslosamma ord om hustrun Eva

Även om hon inte medverkar i programmet pratas det gott om parets starka relation.

– Hon har betytt och betyder oerhört mycket för mig, hon är liksom grundstommen i mitt liv. Efter 50 års äktenskap så är vi fortfarande kära, säger Lasse Berghagen i programmet.

Han tillägger:

– Det är en gåta det där, att man kan träffa någon så där och få den kärleken att bestå i så många år, säger Lasse med sprucken röst.

På frågan vad som är tricket bakom ett långt och lyckat äktenskap, svarar han:

– Att lyssna tror jag. Lyssna på varandra och jag har ingen djup analys av vårt äktenskap, mer än att jag har haft en jävla tur, säger han.

HÄR kan du se alla avsnitt av ”Vilket liv!”.

Vi önskar er många fina år tillsammans. Länge leve kärleken!