Micke Tornving om sanningen bakom tjafset i ”Jeopardy” – premiär för ny säsong i Kanal 5

Foto: Kanal 5

Micke Tornving ger svaren även 2024.
Nu gör nämligen tittarfavoriten ”Jeopardy” comeback i Kanal 5.
För Nöjeslivet avslöjar programledaren nu sanningen bakom gnabbet i rutan.
– Det är ett av skälen till att jag tycker det är så kul att göra det här programmet, säger han till Nöjeslivet.

Klassiska frågesporten ”Jeopardy” är tillbaka med ny säsong i Kanal 5 på måndagkvällen. Deltagare i säsongspremiären är fotbollshjälten Thomas Ravelli, skådespelaren Hanna Dorsin och tv-profilen Harald Treutiger.

Artiklen fortsätter under bilden.

Jeopardy är tillbaka med ny säsong. Deltagare i premiären är Thomas Ravelli, Hanna Dorsin och Harald Treutiger. Foto: Kanal 5

Programledaren Micke Tornving ser fram emot att få visa upp de förinspelade avsnitten för tittarna.

En sak är säker: den här säsongen särskiljer sig inte nämnvärt jämfört med den föregående – och det är precis enligt planen.

– Nej, det gör den inte. Det är lite det som är skönt med ”Jeopardy” tror jag. Man vet ungefär vad man får och sen är det olika deltagare och det intressanta är att se hur de klarar av frågemomenten. Allihop är tv- och medievana deltagare så det blir väldigt kul för de står inte där och… de är kanske nervösa, men de gör det på ett roligt sätt. Det är väldigt underhållande att titta på. Lite tjafs och småsnack, säger Micke Tornving till Nöjeslivet.

Hur mycket av ”tjafset” är uppgjort på förhand?

– Inget. Det är det jag tycker är kul. Jag vet ju vad jag ska säga, det första. ”Hej och välkomna till Jeopardy…” bla bla. Det vet jag. Det är scriptat. Sen vet jag ju frågorna naturligtvis. Men det som händer i stunden där när folk svara på frågorna eller säger kommentarer som jag kan lyfta upp och göra någonting av, det har jag inget aning om. Det finns inget av det som är förberett, och jag tycker det är jättekul.

Artiklen fortsätter under bilden.

Micke Tornving leder ”Jeopardy” 2024. Foto: Kanal 5

I många år var Tornving en av de folkkära komikerna som bjöd svenska folket på skratt i TV4-programmet ”Parlamentet”. Tornving menar att flera av erfarenheterna från det programmet nu också går att applicera i hans roll i ”Jeopardy”.

– Jag tyckte till exempel det roligaste i ”Parlamentet” som jag gjorde en gång i tiden var de improvisatoriska momenten som ”Tips från coachen”. Jag gillar det, jag taggar till på det och här får jag göra det hela tiden. Det är ett av skälen till att jag tycker det är så kul att göra det här programmet. Det är inte så bundet, att jag har läst in förberedda skämt och så. Det finns ingenting sånt. Det blir som det blir, säger Micke Tornving.

Vilka kända profiler får tittarna möta i år? 

– Det är bland annat Harald Treutiger, Hanna Dorsin och Thomas Ravelli i första programmet. Sen är det Emma Molin, Anders Södergren och Karin Frick. Sen vet jag inte vilka fler jag får nämna. Rickard Olsson (”Vem vet mest”) är med också.

Utvecklas relationerna mellan er som är med i programmet? Uppstår några nya vänskapsband?

– Nej, det är egentligen inte upplagt för det. För inspelningarna går ganska fort. Så att, en dag kan jag göra fyra program. Två på förmiddagen och två på eftermiddagen. Men det är inte stressigt. Det är inte så mycket längre än det man ser i rutan. Men jag träffar ju dem innan naturligtvis, för att prata med folk och sådär. För att heja och ”känna på” varandra så att det inte ska vara nervöst och spänt sen när de kommer in i studion. Men de är ju proffs, de här människorna. Och sen kör man!

Säsongspremiären av ”Jeopardy” sänds måndag 5 februari klockan 20.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Vad tycker du om ”Jeopardy”? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version